29 / 04 / 2024

türkoba imar planı

türkoba imar planı

İstanbul Avrupa yakası Büyükçekmece'deki Türkoba altyapı çalışmaları tamamlandı. Türkoba' daki altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi, bölgeyi çağdaş bir görünüme kavuşturacak projenin yapı taşlarını oturtmaya başladı...

Türkobalılar imar planına itiraz etti!

Büyükçekmece Türkoba'da yaşayan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mahalleleri için hazırladığı 1/5000'lik Nazım İmar Planı'na itiraz etti. 50 kişilik topluluk, Büyükşehir Belediyesi'ne giderek imar planına itiraz dilekçesi verdi...

Büyükçekmece Türkoba imar planına itiraz geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Türkoba için hazırladığı imar planını bölgede yaşayan vatandaşlar ile birlikte masaya yatıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, planların yeniden düzenlenmesi için yetkililerle görüşeceklerini açıkladı...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Beşiktaş Türkali Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Beşiktaş İlçesi, Türkali Mahallesi, 313 ada, 19 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Türkoba imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 111 ada, 8 ve 9 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kağıthane Yahya Kemal Tünel Projesi imar planı askıda!

Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Tünel Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Hadımköy toplulaştırma alanlarına ilişkin imar planı askıda!

Arnavutköy Hadımköy Merkez Bölgesi Plan Notlarında Toplulaştırma Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

İstanbul’u karıştıran imar plan değişikliği!

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Şehzadeler'in imar planı ve mimari projeleri halka tanıtılacak!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Aralık'tan sonra geniş bir katılımla imar planı ve mimari projelerin halka tanıtılacağını açıkladı.

Silivri Türbin Alanı ve Bağlantı Yolu imar planı askıda!

İBB tarafından Silivri İlçesi, Değirmenköy Mahallesi'nde Türbin Alanı ve Bağlantı Yoluna ilişkin 1/500 ölçekli 2 adet imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Türker Proje'nin kartal arazisinin imar planına onay!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım'ın Kartal arazisinin imar planı meclis ve İBB Başkanı tarafından onaylandı. Şirket, imar ve bayındırlık komisyonu raporunu KAP'ta yayınladı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

türkoba imar planı Haberi

türkoba imar planı

Taşlar yerine oturuyor Büyükçekmece Belediyesi'nin hizmet alanına girmesinin ardından yoğun bir altyapı çalışmasından geçirilen Türkoba'da dev projeler için düğmeye basıldı. Türkoba'yı çağdaş bir görünüme kavuşturacak Meydan Projesi için yapılan altyapı çalışmasını tamamlayan ekipler, öncelikle elektrik tellerini yer altına aldı. 

Ekipler, dünden itibaren de meydan düzenlemesinde kullanılacak tretuvar taşlarını yerleştirmeye başladı. 

Şelaleli havuz yapılacak Meydan ve çevresindeki sokakları baştan aşağı yenileyecek olan proje kapsamında Türkoba Sağlık Ocağı'nın çevresi de yenilenecek. Meydana yakışır bir Atatürk Heykeli'nin yapılacağı meydana, şelale şeklindeki havuz farklı bir görünüm sağlayacak. Dev spotlarla aydınlatılacak olan meydanın çevre düzenlenmesinde çok sayıda ağaç kullanılarak Türkoba yeşil bir görüntüye bürünecek. 

Tarihe sahip çıkılıyor Ayrıca meydandaki tarihi evin restorasyonu yapılarak geçmişten geleceğe uzanan mirasa sahip çıkılacak. Kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan projenin detaylarını bizzat...