30 / 04 / 2024

Turkuaz Evleri mimarı

Turkuaz Evleri mimarı

4+1 ile 5+1 olarak tasarlanan 340 metrekare büyüklüğündeki Turkuaz Evleri'nde 9.5 metrekarelik sıra dışı bir tavan yüksekliği hayata geçirilmiş. Haberimizde Dilber Nacafi Turkuaz Evleri'ni nasıl tasarladığını anlatıyor.

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede? Mimar Sinan Evleri fiyat listesi!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede sorusunun yanıtı ve Mimar Sinan Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO'nun en yeni projesi Mimar Sinan Evleri ile ilgili detaylar...

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri satışta! Emlak Konut GYO'dan Sultanbeyli'ye 286 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni projesi Mimar Sinan Evleri satışa çıktı. 286 adet konutun yer aldığı Mimar Sinan Evleri, İstanbul Anadolu Yakası Sultanbeyli'de yükseliyor. 

Bodrum Turkuaz Evleri fiyatları!

Bodrum Turkuaz Evleri fiyatları minimum 195 bin TL'den başlıyor. Bodrum Altın İnşaat imzası taşıyan Turkuaz Evleri projesinde teslimler 2018 yılında yapılacak...

Bodrum Altın İnşaat Turkuaz Evleri fiyat!

Bodrum Altın İnşaat imzası taşıyan Mumcular Turkuaz Evleri 30 adet daireden meydana geliyor. Bodrum Altın İnşaat Turkuaz Evleri fiyat listesi 195 bin TL'den başlıyor.

İşte İç Mimar Alara Koçibey'in Çubuklu'daki villası!

Ünlü isimlerin giydikleri, aldıkları, yaptıkları kadar yaşadıkları evleri de merak konusu... İşte İç Mimar Alara Koçibey'in Çubuklu'daki villası..

TOKİ Ankara Turkuaz Evleri başvuru tarihleri!

TOKİ Ankara Turkuaz Evleri başvuru tarihleri yaron başlıyor. Toplamda 7 adet daire engelli vatandaşlara özel satışa çıkarılıyor.

TOKİ Ankara Turkuaz Engelli Evleri başvurusu!

TOKİ Ankara Turkuaz Engelli Evleri başvurusu 27 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Projede yüzde 40 engellilere özel 7 adet konut satışta.

Liva Turkuaz Evleri'nde 25 bin TL indirim fırsatı!

Liva Turkuaz Evleri'nde Ramazana özel 25 bin TL indirim fırsatı sunuluyor. Sinpaş Yapı'nın projesi Liva Turkuaz projesinde peşin alımlara ekstra yüzde 20 indirim yapılıyor...

Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı yarışmasında ödüller dağıtıldı!

Parktepe Evleri’nin düzenlediği “Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı-Anadolu’nun Mimari Desenleri” fotoğraf yarışmasının sergisi renkli görüntülere sahne oldu.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Parktepe Evleri’nin Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı yarışması sonuçlandı!

Parktepe Evleri’nin düzenlediği “Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı-Anadolu’nun Mimari Desenleri” fotoğraf yarışması sonuçlandı. 3 bin TL değerindeki birincilik ödülünü Galata Kulesi’ni objektifine yansıtan Aydın Sertbaş kazandı.

İşte Mimar Selim Yuhay'ın kendi evi!

Evim Şahane programıyla tanınan mimar Selim Yuhay, üç yıldır evleri ücretsiz olarak yeniliyor. Bugüne kadar yüzlerce evde harikalar yaratan Mimar Selim Yuhay'ın kendi için dizayn ettiği ev de göz alıyor.

Bodrum Zen Evleri'nde yaşam başladı!

Zen Evleri projesinde villalar tamamlandı ve Bodrum’da lüks yaşam başladı. Bağdat Caddesi ve civarlarındaki inşaatların yarısını projelendirerek caddenin yeni kimliğini belirleyen mimar Ahmet Erkutoğlu da yer alıyor.

Turkuaz Evleri mimarı Haberi

Turkuaz Evleri mimarı

Kızımın adını taşıyan, "Turkuaz" Evleri'ni tasarlarken 3 ilham kaynağını esas aldım. Birincisi, İzmir'in marka değerini oluşturan özgürlük, rahatlık ve kendine özgü bohem hayat tarzını yansıtması; ikincisi, Ege'nin kültürel öğelerinden ve sıcak yazlarından kaynaklanan açık ve geçişkenli, gölgelenmeyi sağlayacak mimari ve bitki örtüsü planlaması; üçüncüsü de Akdeniz'in romantik, naturel ve samimi mimari anlatım diline sahip Trovence"e Ege kıyılarından atıfta bulunmasıydı. 

Projeyi, safi büyük kapalı alanlarla kısıtlamadan, açık yeşil alanları, teraslarla ve binayla bir bütün olarak tasarlayıp, bahçenin evlerin içine kadar taşıyacak şekilde tasarladım. 23 villanın yer aldığı ve proje parsel alanı olan 15.557 metrekarenin 12 bin metrekareyi aşan kısmı yeşil alana, 400 metrekareyi aşan kısmı da yüzme havuzu ve su alanlarına ayrılarak, bu alandaki diğer projelerle arasında fark oluşturmuştur. Villalar parsel...