15 / 05 / 2024

Turkuaz Kart kanunu

Turkuaz Kart kanunu

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

Müteahhitlik Hizmet Kanunu bir an önce çıkartılmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, '' Müteahhitlik Hizmet Kanununun bir an önce inşaat sektör temsilcileri ile birlikte çıkartılması acilen gerekmektedir'' dedi. 

Turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor. Peki, turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart uygulaması başladı!

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği kapsamında bu karta sahip olan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak. Peki, Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

10 soruda Turkuaz Kart!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği ile süresiz ikamet için gerekli olan Turkuaz Kartın detayları belli oldu. İşte 10 soruda Turkuaz Kart..

Turkuaz Kart nedir?

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Turkuaz Kart nasıl alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği 2017!

Turkuaz Kart Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile Turkuaz Kart sahipleri, süresiz ikamet iznini alabilecek..

Turkuaz Kart alan yabancıya süresiz ikamet hakkı!

Başvurusu bakanlıkça uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. Kart verilecek kişiye süresiz çalışma ve ikamet hakkı veriyor ve askerlikten muaf tutuluyor.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, Turkuaz Kart ile tamamlanacak!

Türkiye’ye 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alana, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı. Yürürlüğe giren bu adımın tamamlayıcısı olarak önümüzdeki günlerde de nitelikli işgücü için turkuaz kart düzenlemesi yürürlüğe girecek.

Tapu masrafları kredi kartıyla ödenir mi?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu masrafları nereye ödenir? Tapu masrafları kredi kartıyla ödenir mi?

25 dönümden küçük alanlar zeytinlik kapsamından çıkartılacak!

TBMM gündemindeki Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırması Hakkında Kanunda Değişikilik Yapılmasına Dair Kanun tasarının kabulü 25 dönümden küçük alanlar zeytinlikler kapsamından çıkartılacak...

Turkuaz Kart kanunu Haberi

Turkuaz Kart kanunu

Turkuaz Kart uygulaması, yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte başladı. Yönetmelik gereğince başvuru şartlarını taşıyan yabancılara Turkuaz Kart ile süresiz ikamet hakkı verilecek.


Kart sahibine çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınlarına ise ikamet hakkı sağlayan Turkuaz Kart, eğitim düzeyi, ücreti, mesleki bilgisi ve deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı ve benzeri nitelikleri itibarıyla yüksek nitelikli iş gücü olarak değerlendirilen; yatırım veya ihracat düzeyi, sağlayacağı istihdamın büyüklüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeye yaptığı katkı ve benzeri özellikleri itibarıyla yüksek nitelikli yatırımcı olan; bilimsel ve teknolojik gelişmeye katkı sağlayan veya bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında uluslararası düzeyde ülke menfaatleri açısından stratejik kabul edilen çalışmalar ve araştırmalar yapan bilim insanı veya araştırmacılar ile kültürel, sanatsal veya sportif faaliyetler açısından uluslararası düzeyde başarılı olan, Türkiye'nin veya...