26 / 07 / 2024

Turkuvaz Grubu satıldı mı

Turkuvaz Grubu satıldı mı

TMSF, Sabah ve ATV'ye ilişkin haberle ilgili Turkuvaz Grubu'nun bahse konu medya varlığını 3. şahıslara satışının kurumun görev ve yetki alanına girmediğinden izin alınması veya onay vermesinin söz konusu olmadığını bildirdi...

Aydın Doğan resmen medyadan çıktı: 2018'de Doğan Medya Grubu satılmıştı, şimdi de Doğan Burda 10 milyon dolara satıldı!

2018 senesinde Demirören Holding'e gerçekleştiren Doğan Medya Grubu satışının dışında bırakılan Doğan Burda'nın satışı resmen yapıldı. Gerçekleşen satış ile birlikte Doğan Holding medya sektöründen resmen çıkmış oldu. İşte detaylar...

Bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka 7,9 milyon dolara satıldı!

Uzanlar’ın bankası Adabank, sonunda yeni sahibine kavuşuyor. 14 kez ihaleye çıkan, bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka, Ahlatçı Grubu’na 7.9 milyon dolara satıldı. BDDK bu satışı onayladı.

Doğa Koleji yine satıldı! Dev kurum artık İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin!

Doğa Koleji, vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de bünyesinde olduğu Can Eğitim Grubu’na satıldı.

Antalya Vera Mare Resort Otel icradan satıldı!

Antalya'nın Serik ilçesi'nde bulunan Vera Mare Resort Otel icradan satıldı. Vera Hotels Grubu'na ait otel 89 milyon 551 bin liraya Fibabanka'nın oldu.

Kervansaray'ın Bodrum'daki oteli icradan satıldı!

Kervansaray Grubu’na bağlı Bodrum’daki otel, bugün yapılan icra ihalesi ile satıldı. 94 milyon 239 bin TL bedel belirlenen otel 47 milyon 150 bin TL’ye satıldı.

Antalya Doğa Koleji icradan satıldı!

Antalya'da kredi borcuna karşılık ipotek gösterilen Bayındır Mahallesi'ndeki Ataç Grubu'na ait okul, icra yoluyla 19 milyon 550 bin lira bedelle satıldı.

Antalya Koleji icradan 19.5 milyon TL'ye satıldı!

ANTALYA'da kredi borcuna karşılık ipotek gösterilen Bayındır Mahallesi'ndeki Ataç Grubu'na ait okul, icra yoluyla 19 milyon 550 bin lira bedelle satıldı.

Avcılar Kumport Limanı 940 milyon dolara satıldı!

İstanbul'un Avcılar mevkiinde yer alan büyük liman Kumport Limanı 940 milyon dolar bedelle satıldı.Cosco Pacific'in iştirakleri CMHI ve CIC Capital bir ortak girişim grubu oluşturarak, Fina liman ve Kumport'u satın aldı.

Tema İstanbul'da 3 bin 531 konutun yüzde 85'i satıldı!

Mesa, Artaş-Avrupa Konutları, Öztaş, KanturAkdaş Ortak Girişim Grubu'nun Atakent'te 24 ay gibi kısa bir sürede tamamladığı Tema İstanbul projesinde 3 bin 531 konutun yüzde 85'i satıldı.

Eltes İnşaat DAP Yapı'ya satıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Eltes İnşaat Tesisat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Dap Yapı'ya satıldı. Dap Yapı, Kartal'daki denize sıfır 60 dönümlük arsa için Aralık 20I2'de yaptığı ihale sonuçlandı.

Avrupa Konutları Kale Topkapı'da 1 haftada 400 daire satıldı!

Artaş Grubu'nun projesi Avrupa Konutları Kale, yoğun bir ilgiyle satışa sunuldu, ilk hafta içinde 400 konutun satıldığı projede daireler hızla sahiplerini buluyor. Projenin toplam yatırımı ise 650 milyon lirayı buldu.

Ege İnşaat’ın yüzde 50’si ABD’li AGP Gayrimenkul’e satıldı!

DKY Grubu bünyesinde bulunan Ege İnşaat ’ın yüzde 50’si ABD’li Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul’e satıldı. Taraflar söz konusu ortaklık için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

Tamer Özyurt: Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Geçen yıl yabancı kişi ve kuruluşlara yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı, yıl sonunda bu rakam 3.2 milyar doları bulacak" dedi...

Turkuvaz Grubu satıldı mı Haberi

Turkuvaz Grubu satıldı mı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bir gazetenin "Sabah ve ATV'ye TMSF yolu göründü" başlıklı haberine ilişkin, Turkuvaz Grubu'nun bahse konu medya varlığını üçüncü şahıslara satışının kurumun görev ve yetki alanına girmediğinden izin alınması veya onay vermesinin söz konusu olmadığını bildirdi.


TMSF'nin yaptığı açıklamada, Yurt Gazetesi'nin dün "Sabah ve ATV'ye TMSF yolu göründü" başlıklı haberinde Zirve Holding'in mal varlıklarına tedbir konulmasından sonra Sabah ve ATV'nin alacaklılarının Zirve Holding'in iflasını istemeleri durumunda bu kuruluşların yeniden TMSF'ye devredileceğini iddia ettiği belirtildi.


Açıklamada, Kurumun 5 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştirilen ihale neticesinde ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 1 milyar 100 milyon dolar bedelle Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ'ye ihale ettiği hatırlatılan açıklamada, şunlara yer verildi:


"İhale, RTÜK ve Rekabet Kurulu'ndan alınan izinler akabinde Fon...