25 / 07 / 2024

Türsab belgesi olmayanların aldığı cezalar

Türsab belgesi olmayanların aldığı cezalar

Sakarya Valiliği Kaçak ve Korsan Gezi ve Tur Denetim Komisyonu tarafından gezi, Tur ve Hac-Umre ile uçak bileti satanlara yönelik denetimler sonucunda, TÜRSAB yetki belgesi olmayan yer, kişilere ceza kesildi.

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, saç ekimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bağlıkaya, "2023 yılında saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 civarında artacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, TÜRSAB'ın Beşiktaş'ta yer alan genel merkez binasını 100 milyon TL'ye icradan satışa çıkardı...

Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyeti DASK’tan daha düşük!

Türkiye yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırladı. İZODER Başkanı Pelesen, Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyetinin DASK’tan bile daha az olduğunu vurguladı.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın!

Beyoğlu'nda yer alan 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti. 

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Peki, iskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı?

Almanya'da evi olmayanların sayısı yüzde 150 arttı!

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, kalacak evi olmayanların sayısının son üç yılda yüzde 150 oranında arttığı belirlendi.

Zülfikar İnönü Tümer: Kentsel dönüşüm insan odaklı olmalı!

CHP Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, kentsel dönüşümün vatandaş odaklı olması gerektiğini söyledi.

Mevlüt Oral: Gayrimenkul alın!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Konut almanın tam zamanı” şeklinde konuşurken, emlakçılar ise, ‘Sakın geç kalmayın’ vurgusu yaptı

İstanbul'un 42 milyarlık bütçesi 18 bakanlığın önüne geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 42 milyar lira olarak belirlenen 2017 yılı konsolide bütçesiyle 18 bakanlığın bütçesinin önüne geçti.

Türsab belgesi olmayanların aldığı cezalar Haberi

Türsab belgesi olmayanların aldığı cezalar

Denetimlerde eksik olanlara da eksikleri tamamlanması için uyarılarda bulunuldu. Valilik Kaçak ve Korsan Gezi ve Tur Denetim Komisyonu üyeleri halkın TÜRSAB üyesi olmayan hiçbir kişi ve yerden hac ve umre hizmetleri almamaları gerektiğini, bu durumlarda gezi ve turlara da rağbet etmemeleri gerekliğini, aksi halde mağdur olacaklarını söyledi. Komisyon üyeleri halkı uyararak, uçak bileti alacak, hac veya umreye gidecek, gezi ve tur organizasyonlarına katılacak kişi veya kişilerin ucuz diye rağbet etmemeleri ve TÜRSAB yetki belgesini sorması gerektiğini söyledi. 

MAĞDUR Konuyla ilgili açıklama yapan TÜRSAB Yetkilisi Serdar Sarı. "Hac Umre, Uçak Bileti. Kültür Gezileri. Tatil ve otel rezervasyonlarını TÜRSAB Üyesi olan Turizm Seyahat Acentelerine bağlı olan şirketlerden hizmet alınması gerekmekledir. Halkımızın yetkisi olmayan kişi ve kuruluşlara itibar etmemesi gerekliği ve katılacakları gezi...