05 / 05 / 2024

Türsab kış turizmi

Türsab kış turizmi

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Classic Gayrimenkul Pazarlama Sağlık Turizmi Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Classic Gayrimenkul Pazarlama Sağlık Turizmi Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Türker, Mehmet Ağaoğlu ve Mustafa Ağaoğlu ortaklığında kuruldu.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Handan Piriştine ve Pınar Türk ortaklığıyla kuruldu.

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın!

Beyoğlu'nda yer alan 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti. 

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

TÜRSAB, Aralık ayında seçimli genel kurula gidiyor!

TÜRSAB, aralık ayında seçimli genel kurula gidiyor. Yönetimden ayrılma ve istifalar oldu. TÜRSAB’ın şirketleri üzerinde... 2. Başkan Firuz Bağlıkaya yönetimden ayrıldı. Ali Rıza Koç istifa ederek muhalefete katıldı.

TÜRSAB 100 bin yabancıyı Maliye’ye şikayet etti!

Kayıtdışı günlük ev kiralama turizmciyi harekete geçirdi. TÜRSAB, evini internetten kiralayan yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti..

TÜRSAB yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti!

Kayıtdışı günlük ev kiralama turizmciyi harekete geçirdi. TÜRSAB, evini internetten kiralayan yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye’de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık” dedi.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

TÜRSAB Başkanı Ulusoy'dan çarpıcı açıklamalar!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor.Ülke olarak kriz doktoru olduk. Moralimizi bozarsak önce fiyatları kırarız"

Türsab kış turizmi Haberi

Türsab kış turizmi

Kış turizminde Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi rakipleri olan Türkiye, kıs sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kayıtlı kayak merkezlerinin sayısı 28. Buna Turizm Bakanlığı belgeli olmayan ancak, farklı idareler tarafından kayak merkezi olarak belirlenen ya da hedef gösterilen alanlar da eklenince bu sayı 51 'e yükseldi. Turizm Bakanlığı belgeli 28 tesiste 9 bin 549 yatak kapasitesi bulunuyor. Raporda bu rakamın 78 bin 645'e yükselmesinin hedeflendiği belirtiliyor. 


Raporda, 2026 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları'na talip olan Türkiye'de yatırım ve tesis anlamında daha gidilecek çok yol olduğu da kaydedildi. Son yıllarda tesis sayısının ve kalitesinin yükselmesi ve artan talebin bu hedefe ulaşmanın, devletin de desteği ile çok zor olmayacağını gösterdiği ifade edildi. Raporda 2015 kış sezonu...