08 / 07 / 2024

tusağa

tusağa

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, birkaç saniye içinde uydudan istenilen yerin santimetre doğruluğunda harita ve konum bilgisine ulaşılabilmesini sağlayan TUSAGA Aktif sayesinde yıllık 80 milyon liranın üzerinde tasarruf edeceklerini söyledi..

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi satın aldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Almanya'da kurduğu TAI GmbH, Grunewald Stade GmbH şirketini satın aldı.

Türkiye’nin ilk uzay sistemleri merkezi açıldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi hizmete girdi.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi törenle açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TUSAŞ bünyesindeki USET Merkezi'nde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yapım ve montajı ile ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak.

Türkiye’nin ilk uydu test merkezi açıldı!

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı..

TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi açıldı!

Türkiye ’nin ilk uydu merkezi olacak ' TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ' Ankara 'da düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın da yapımı bu merkezde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak.

Orkide Yağları ilk yurtdışı tesisini Etiyopya'da açacak!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen ulaştırma ve denizcilikten sorumlu Etiyopya Devlet Bakanı Ahmet Tusa Dalu, Orkide Yağları’nın üreticisi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.’nin tesislerini de ziyaret etti...

Erdoğan Bayraktar: Tusağa ile deprem tahminleri takip edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, birkaç saniye içinde uydudan istenilen yerin santimetre doğruluğunda harita ve konum bilgisine ulaşılabilmesini sağlayan TUSAGA Aktif sayesinde yıllık 80 milyon liranın üzerinde tasarruf edeceklerini söyledi..

TUSAŞ Ankara'da hangar yaptıracak!

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Ankara Akıncılar'da bina yaptırmak üzere teklif alacak

ATSO‘nun binası satışa çıkacak

Önümüzdeki aylarda yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mevcut hizmet binasını kapalı teklif alma açık artırma usulüyle satışa çıkaracak.

My World`ün 4. etabı gelecek hafta satışa çıkıyor!

Ağaoğlu, My World'un 4. etabında satışa sunduğu yeni projesi Starland'i, bugüne dek geliştirilmiş en iddialı 'finansman modeli' ile birlikte sunarak bir 'ilk'e imza atıyor.

Başbakan açıkladı! Merkez Bankası Ataşehir`e taşınıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

tusağa Haberi

tusağa

Bakan Bayraktar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ATO Congresium'da düzenlenen "Ulusal Sabit GPS (GNSS) İstasyonları Ağı-TUSAGA Aktif Açılış ve Kullanıcılar Sempozyumu"na katıldı.


Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada, bilgi ve teknolojinin, günlük hayatın ve kamu hizmetlerinin bir parçası olduğunu, aynı zamanda bu alanda uluslararası standart ve kuralların ağırlık kazandığını söyledi.


E-devletin temel felsefesi "e-dönüşüm"ün, yeniden yapılanma ihtiyacı ve teknolojik değişimin gerekliliğini ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, bundan dolayı iş süreçlerindeki yeni biçimlenmeyle, daha kaliteli ve hızlı kamu hizmeti sunmanın hedeflendiğini belirtti.


E-dönüşümle, katılımcı, şeffaf ve etkin iş süreçlerine sahip olmanın ve kurumların birlikte çalışabildiği devlet yapısı oluşturacak koşulları hazırlamanın amaçlandığına işaret eden Bakan Bayraktar, hedeflenen bu yapıyla devletin, bireyin hayatında önemli yeri olan güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, altyapı ve ulaştırma gibi kamusal...