24 / 07 / 2024

TüvRheinland kapandımı

TüvRheinland kapandımı

Mobilya sektörünün test ve sertifikasyon ihtiyacını karşılamak için İnegöl’de kurulan TüvRheinland, sessizce ilçeden ayrıldı. İnegöllü sektör temsilcileri 5 yıllık anlaşmayı 3.5 yılda bozan TüvRheinland’ın yerine bölgeye TSE’nin gelebileceğini düşünüyor.

Aleksandr Novak: Türk Akımı inşaatı 2019'da başlayabilir!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ilk hat inşaatının 2019’un ikinci yarısında başlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı’nın önünde engel yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan buzdolabına kaldırılan Türk Akımı projesiyle ilgili olarak, "Projenin gerçekleşmesi için gerekli adımları ivedilikle atmaya hazırız. Şu anda bu projenin hayata geçirilmesinin önündeki engel yok" diye konuştu.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı projesi için hazırız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus haber ajansı Tass'a verdiği demeçte, Türk Akımı projesinin gerçekleşmesi için Türkiye'nin gereken adımları atmaya hazır olduğunu belirtti.

Türk Akımı Projesi yeniden gündemde!

Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Fonu Başkan Yardımcısı Grivach, Türkiye ve Rusya arasındaki Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin kritik bir role sahip olduğunu belirterek, "Karşılıklı anlaşmalarla gereken altyapı inşaatı yapılabilir." dedi.

İsmail Bulut, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin CEO'su oldu!

Türkiye’de 51’i entegre, 17’si öğütme tesisi olmak üzere, toplam 68 kuruluşu temsil eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin Oğuz Tezmen’in kendi isteği ile ayrılması ile boşalan CEO koltuğuna 25.7.2016 tarihi itibarı ile İsmail Bulut oturdu.

Türk Akımı görüşmeleri yeniden başladı!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Türkiye ile görüşmelerin yeniden başladığını belirtti.

Rusya ile Türk Akımı görüşmeleri yeniden başladı!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Türkiye ile görüşmelerin yeniden başladığını belirtti.

Mehmet Şimşek: Türk Akımı için diyaloğa açığız!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk Akımı konusunda Rusya ile Türkiye'nin diyaloğa açık olduğunu kaydetti. Şimşek, "Menfaatlerimizi önceliklendiren yeni bir dış politika çerçevesinde bütün komşularımızla yapıcı bir diyalog içindeyiz." dedi.

Nihat Zeybekci: Türk Akımı devam edecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı projesi için, "Türk Akımı projesinin devam etmesi için siyasi bir karar alındı" diye konuştu. Nükleer santral projesinin de ilerlemesi yönünde karşılıklı niyet belirtildi.

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı boru hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralinde çalışmaların tekrar başlaması için siyasi karar alındığını söyledi.

Çanakkale Küçükkuyu tünellerinin yapımına başlandı!

Çanakkale Ayvacık’a bağlı Küçükkuyu tünellerinin yapım çalışmaları başladı. Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan, “Projenin zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için yakın takibi sürdüreceğiz” dedi.

Kadem Bacaksız: Türkiye'de müteahhit fazlalığı var!

Ordu Müteahhitler Odası Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Bacaksız, Türkiye'deki müteahhit sayısının 27 Avrupa ülkesindeki müteahhit sayısından fazla olduğunu, bu durumun kalitesizliği yol açtığını belirterek sektörün disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

TüvRheinland kapandımı Haberi

TüvRheinland kapandımı

2011 tarihinde MODEF Fuar Merkezinde tahsis edilen alanda 2 milyon euro yatırımla 2011 yılında hizmete açılan TüvRheinland Türkiye İnegöl Mobilya Test Laboratuarı, yeterli kazanç elde edilemediği gerekçesiyle faaliyetine son verdi. Almanya’da 142 yıldır farklı sektörlerde faaliyet gösteren TüvRheinland, dünya genelinde 65 ülkede 500 noktada 17 bin kişi ile kalite, güvenlik, ekolojik sürdürülebilirlik konularında sertifika veriyor. Tüv- Rheinland, İnegöl’de Türk mobilya sektöründe kalitenin sürekliliğini sağlamayı, sektörü disipline etmeyi, tüketicileri güvenlik, sağlık ve kalite konularında bilinçlendirmeyi hedeflemişti. 


TüvRheinland Uluslarası Standartlar Sertifikasyon ve Denetim AŞ’den alınan bilgiye göre; Türkiye’deki tek oluşumu olan TüvRheinland, İnegöl’de bulunan mobilya test laboratuarını bölgesel anlamda çok efektif bulunmadığı için kapatı. Lokasyonda yapılan değişiklik nezdinde ülke genelinde yapılan tüm faaliyetler, kurumun genel merkezi olan Almanya’ya taşındı. Yapılan açıklamada; “Bu...