05 / 05 / 2024

tüzel kişilerin tapuya başvurusu

tüzel kişilerin tapuya başvurusu

Tüzel kişilerin tapu işlemleri için hangi belgelerin temin edilmesi gerekiyor? İşte yanıtlar...

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu kişilerin emekli maaşları bir anda kesilecek ve bir daha maaş verilmeyecek!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Paylaşılan detaylara göre SGK tarafından tespit edilmiş olan kişilerin bir daha asla emekli maaşı alamayacağı belirtildi. 

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

O kişilere tamı tamına 4 asgari ücret ödeniyor! 10 gün içinde e-Devlet'ten hemen başvuru yapın! 

SGK ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğini sağlamak için önemli bir adım attı. Bu düzenleme, evlerinde ev hizmetlisi çalıştıran kişilerin, çalıştırdıkları süreye göre prim ödeyerek ev hizmetlilerinin sosyal güvencesini sağlayabilmesine fırsat sağlıyor.

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! O kişilerin hesabına 2 ayda bir 400 TL yatacak! TC kimlik kartıyla PTT'den hemen alacak!

Devlet dar gelirli vatandaşlara desteklerine devan ediyor. Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! O kişilerin hesabına 2 ayda bir 400 TL yatacak! TC kimlik kartıyla hemen alacak. İşte destekten faydalanacak kişiler ve aranan şartlar...

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

210 milyar 417 milyon dolara geriledi

Yurt içi yatırımcıların döviz mevduatı, 2 milyar 752,1 milyon dolar düşüş sergiledi. 23 Eylül döneminde gerçek kişilerin döviz mevduatları toplamda 1 milyar 6,90 milyon dolar, tüzel kişilerin ise 1 milyar 745,20 milyon dolar azalış gösterdi.

Rusya'da rekor seviyede dolar satın alındı! Son dakika dolar hamlesi

Rusya'daki vatandaşlar temmuz ayında 176 milyar ruble net döviz alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tüzel kişilerin haziran ayında 176 milyar ruble net döviz alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Son gün 30 Haziran!

Yurtdışında bulunan para, altın, döviz ve menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası varlıklarını 30 Haziran 2021 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara bildiren gerçek ve tüzel kişiler söz konusu varlıklarını serbestçe kullanabilecek.

tüzel kişilerin tapuya başvurusu Haberi

tüzel kişilerin tapuya başvurusu


Tüzel kişilerin tapu başvuruları için öncelikle yetki belgesi gerekiyor. Söz konusu bu belgede ise, “Gayrimenkul tasarruflarına yetkilidir” denmesi yeterli oluyor. 


Yetki belgesi nereden alınır? 

Tüzel kişilerin tapu siciline başvurularında gerekli olan yetki belgesi şu noktalardan temin ediliyor; 


*Şirketler ve kooperatifler ticaret sicil memurluğundan, 


*Dernekler ve sendikalar kaymakamlık veya valilikten, 


*Vakıflar ise Vakıflar Genel Müdürlüğünden alabilirler. 


Tüzel kişi vekaletnameleri.. 

Tüzel kişilerin vekalet vermesi ise yasal bir durum. Vekalet verilen yetkilinin tapu siciline başvururken yetki belgesi götürmesi de gerekmiyor. Tüzel kişilerin verdiği vekaletnamelerde fotoğraf bulunması ise şart. 


Resmi Kurumların Başvuruları

Resmi kurumlar kanunlarla kendilerine verilen görev ve yetkilerin icrası için tapu siciline başvurabilirler. Resmi kurumların yazılı olarak başvurmaları yeterlidir. Akit düzenlenmesini gerektiren satış, ipotek gibi işlemlerde kuruluş kanunu gereği kurumu temsile yetkili kimsenin bizzat veya resmi bir yazı ile görevlendireceği...