04 / 05 / 2024

tuzla kamp armen

tuzla kamp armen

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin satın alınması ya da kamulaştırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımı başladı!

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink ve eşi Rakel Dink ile birçok Ermeni yetimin kaldığı Tuzla 'daki Ermeni Çocuk Kampı(Kamp Armen) yıkım çalışmalarına başladı.

Pendik ve Tuzla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Pendik ve Tuzla İlçeleri, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Alanı Amaçlı İmar 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İller Bankası Tuzla Kampı'nın imar planı askıda!

İller Bankası Tuzla Kamp Alanı olarak kullanılan 42 bin 953 metrekarelik arsanın imar planı değişikliği 19 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Kamp Armen yeniden inşa edilecek!

Hrant Dink'in de aralarında bulunduğu öksüz ve yetim çocuklara yuva olan Kamp Armen'in yeniden inşasına olanak sağlayan imar planı İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Kamp Armen'in yeni projesi için ilk kazma vuruldu!

Tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kamp Armen'in yeni projesi için ilk kazma vuruldu. Bir bölümü yıkık halde bulunan eski kamp binası tamamen yıkıldı.

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı.

Hatay Kırıkhan Eğitim Kampüsü'nün temeli atıldı!

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, İnsanı İnşa Derneği, Hayad, Tuzla Belediyesi ve Kırıkhan Belediyesi işbirliğiyle 400 yetimin ve bin 500 öğrencinin barınacağı aş evi ve eğitim Kampüsünün temeli atıldı.

Kamp Armen için yeni heyet!

Kamp Armen'in Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfi'na bağışlanmasının ardından kampın yeniden yapılandırılması için çalışmalar başladı. Düşünce Platformu, kampın yeniden nasıl işlerlik kazanacağını tanışmak üzere bir araya geldi.

Kamp Armen nasıl bağışlandı?

Arazinin beşte üçü vakfa, beşte ikisi ise kamulaştırmayla Tuzla Belediyesi'ne geçmiş oldu. Bize bu kalan kısmı için tahsis önerisi de geldi. Ancak bu öneri henüz ham. Hukuki ve siyasal "mücadelemize devam edeceğiz.

Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na verildi!

İstanbul Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi.

Kamp Armen Avrupa gündeminde!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na taşıdı. Konseyin İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup gönderildi.

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum!

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Ulusoy: "Bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçemi verdim. Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız" dedi. Peki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum ne?

Kamp Armen için Başbakan devrede!

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin satın alınması ya da kamulaştırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

tuzla kamp armen Haberi

tuzla kamp armen

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin bedelinin sahibine ödenmesi ve kamulaştırılması seçeneklerinin de gündemde olduğu ifade edildi.


Edinilen bilgilere göre Ak Parti İstanbul Milletvekili adayı Markar Esayan’ın görüştüğü Davutoğlu, yıkımın durdurulması ve sorunun çözümü için devreye girdi.



“Sorunu çözün” talimatını verdi


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşen Davutoğlu’nun sorunun çözümü talimatı verdiği bildirildi. Topbaş’ın da çözümle ilgili seçenekleri değerlendirdiği belirtildi. Arazinin sahipleriyle temasa geçilerek anlaşma yolunun aranacağı ifade edilirken, bedelin ödenmesiyle arazinin alınabileceği, o da olmazsa kamulaştırma yoluna da gidilebileceği de ifade ediliyor. Tuzla Belediyesi’nin de yıkım ruhsatını iptal etmesi...