01 / 05 / 2024

tuzla ormanı imar

tuzla ormanı imar

Tuzla Tepeören'de yer alan ormanlık alan imara açılıyor. Yapılan plan değişikliği kapsamında Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı alana üniversite yapacak.

Park Orman Tuzla'da teslimler Haziran 2024'te! 

Park Orman Tuzla projesinde konut satışları devam ediyor. Projede 5+1'den 9+1'e kadar değişen villalar yer alıyor. Peki Park Orman'da villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Tuzla İstasyon Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi İstasyon Mahallesi 1797, 6687, 5832 Ada 1, 146, Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12 ve 147 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10 Parseller ve Bir Kısım Terkinli Alana İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

Tuzla Merkez imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Merkez Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Tuzla Aydınlı ve İçmeler 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı ve İçmeler Mahallesi 1/5000 ve UİP-34790197 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı.

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski için kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak üzere rezerv alanı ilan edilen Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti. 

Tuzla Aydınlı Mahallesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Aydınlı Mahallesinde yer alan 8570 ada, 1 parsel sayılı taşınmaza ilişkin 3194 sayılı İmar Kanunun 18. Maddesine istinaden uygulama imar planına uygun olarak hazırlanan imar uygulaması askıya çıktı.

tuzla ormanı imar Haberi

tuzla ormanı imar

İstanbul'un Tuzla İlçesi'nde yer alan orman alanı imara açılıyor. Yapılan plan değişikliği kapsamında Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı alana üniversite yapacak. Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı da aynı zamanda Tuzla Belediye Başkanı olan Şadi Yazıcı. Yönetim kurulunda Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Serhan Kural, Ahmet Çabuk, Mehmet Çelikel, Turgut Özcan ve İsmail Çolak ile bürokratlar var. 

Vakfın, Tuzla Tepeören'deki toplam 141 dönümlük ormanlık arazinin bir bölümünün üniversite alanı olarak düzenlenmesi talebi, 15 Mart tarihli İBB Meclis oturumunda görüşüldü.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Mevcut planlarda park, dere işletme bandı, orman alanında kalan parseller Ömerli İçme Suyu Havzası'nın koruma alanında kalan arazi için hazırlanan raporda arazi ‘kısmen boş, kısmen sık ağaç dokulu' olarak tanımlandı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro ve...