12 / 05 / 2024

üç ay süre önalım hakkı

üç ay süre önalım hakkı

Önalım hakkında üç aylık süre konusu nedir? Önalım hakkında üç aylık süre nasıl başlıyor, nasıl bitiyor, taraflar açısından bu süre nasıl işliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Mesa Panorama Maltepe'de yoğun talep üzerine sıfır peşinat fırsatı başladı. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada 72 ay vade ve 1.89 faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama Maltepe'de konut fiyatları ne kadar? 

SGK çalışanlarına müjde! 3 ay süre ile EYT mesaisi!

SGK çalışanlarına güzel haber. Üç ay süre ile EYT mesaisi verilecek. İşte detaylar!

Çiftçilere müjde! Tarım Bakanı resmen açıkladı! 250 bin TL’lik hibede süre uzatıldı!

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'ndeki hak sahiplerine, projesini hibe sözleşmesinin imzaladığı tarihten itibaren 2 ay içinde tamamlayamaması durumunda ilave süre verilebilecek.

Süreç uzadıkça iddialar havada uçuşuyor! EYT'de korkulan mı olacak?

EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesiyle ilgili süreç uzadıkça iddialar artıyor. EYT'nin Mart ayında düzenlemesi çıksa bile uygulamasının Haziran'dan sonraya kalabileceği ileri sürüldü.

Emeklilere büyük jest! 12 ay süre ile sadece başvuru yapanlara özel olacak!

Emekli olan vatandaşlara kampanyalar bitmiyor. Bu sefer de Türk Telekom emeklilerin yanında oldu. 12 ay süre ile sadece 20 TL. İşte detaylar!

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! O süre 4 ay uzatıldı! Herkes bekliyordu, hemen bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda destek sağlanan tarıma dayalı yatırımların bitirilebilmesi için verilen süre 4 ay uzatıldı. İşte ayrıntılar..

ModernYaka'da sınırlı süre için 120 ay vade 0,99 faiz fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Ege Yapı imzasıyla hayata geçirilen ModernYaka'da sınırlı süre için 120 ay vade 0,99 faiz fırsatı başladı. İşte ModernYaka projesiyle ilgili merak edilen tüm detaylar...

Martı GYO değerleme şirketini seçmek için ek süre kullanacak!

Martı GYO'nun değerleme işlemlerinin tamamlanabilmesi için şirkete 1 ay ek süre verilmesi talebi SPK toplantısında olumlu karşılandı.

Martı GYO gayrimenkul değerleme raporları için 2 aylık ek süre istedi!

Martı GYO, portföyünde yer alan gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin olarak 31 Mart 2020 tarihli özel hesap dönemi sonu itibariyle tamamlanması gereken değerleme raporu çalışmalarının tamamlanabilmesi için 2 ay ek süre istedi.

Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 ay süre tanınacak!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda 22 maddesi daha kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınacak...

Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 ay süre tanınması teklifi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını

Göksel Mercan Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!

Göksel Mercan Yapı İnşaat'a 14 Ağustos 2017 tarihinde verilen 3 aylık geçici mühletin 8 Kasım 2018 tarihi saat 14:37'den itibaren 2 ay süre ile uzatılmasına karar verildi....

üç ay süre önalım hakkı Haberi

üç ay süre önalım hakkı

Önalım hakkında üç aylık süre!


Önalım hakkında üç aylık süre nin işlemeye başlaması, dolayısıyla davacının yani hak sahibinin, önalım davasını açabilmesi için alıcının veya satıcının, satışı, tüm paydaşlara bildirmesi gerekiyor. Kanun, alıcı veya satıcı tarafından diğer paydaşlara yapılacak bu satış bildiriminin noter kanalıyla olmasını öngörüyor. 


Kanun, 3 aylık sürenin işlemeye başlamasını, alıcı veya satıcının yapacağı noter bildirimine bağlıyor. Noter bildirimi dışında satışın yapıldığının başka yollardan öğrenilmesi, üç aylık sürenin başlaması için yeterli olmuyor. Yasal önalım hakkı sahibi, kendisine alıcı veya satıcı tarafından yapılacak noter bildiriminden itibaren üç aylık süre içinde, hakkını dava yoluyla kullanmazsa, sadece, o payı kazanan kişiye karşı önalım hakkını kaybetmiş oluyor.



Paylı mülkiyette birden çok paydaşın mevcut olması durumunda bunların hepsinin münferiden önalım hakkını kullanması mümkündür. Bu takdirde üç...