16 / 05 / 2024

Üçer Camii

Üçer Camii

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Mudanya Göynüklü Mahallesi’nde yaptırılan 2 yıl önce inşaat çalışmalarına başlanan Üçer Camii’nde çalışmalar bitti ve açılış gerçekleştirdi.

Hasankeyf'in 610 yıllık Er-Rızk Camii tekerler üzerinde taşınıyor!

12 bin yıllık geçmişe sahip olan Hasankeyf'teki 610 yıllık tarihi Er-Rızk Camii'nin de taşıma çalışmaları başlatıldı.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

Mimar Sinan Camii Çamlıca’da yükselecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi’nde temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını belirtti.

Trabzon Ayasofya Camii'nin yapı sağlığı takip altında!

Trabzon'da 12. yüzyılda inşa edilen Ayasofya Camii'nin yapı sağlığını düzenli takip edebilmek ve oluşması muhtemel risklere erken müdahale edebilmek için EKG'si çekilecek. Yapıya 8 ivme ölçer takılacak.

Kahramanmaraş Çatova Camii'nin temeli atıldı!

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile birlikte Çatova Camii'nin temelini atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası'na geçerek incelemelerde bulundu.

Vasip Şahin Çinili Camii restorasyon çalışmalarını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar ilçesinde devam eden Kemalettin Eröge Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çinili Camii ile Atik Valide Külliyesi restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Selimiye Camii çevresi kentsel tasarıma mali destek!

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Edirne Belediye Başkanlığı’nın Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Projesi de desteklenecek.

Kars'ta TOKİ tarafından yapılan Arap Baba Camii açıldı!

TOKİ ve Kars Belediyesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Kars Bayrampaşa ve Atatürk mahalleleri ortasında inşa edilen Arap Baba Camii açıldı.

Mihrimah Sultan Camii deprem testini geçti!

1565’te inşaa edilen Mihrimah Sultan Camii’nin ana taşıyıcı çerçevesinin küçültülmüş replikası depreme tabii tutuldu; caminin küçük çaplı hasarlar aldığı ancak yıkılmadığı tespit edildi...

Çamlıca Camii'nin dış cephe çalışmaları başladı!

Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük camii olan Çamlıca Camii projesinde kaba inşaatın yüzde 90'lık bölümü tamamlanırken diğer yandan da dış kaplama taşlarının döşeme çalışmalarına başlandı.

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016 'da hizmete açılacak!

Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük camii olan Çamlıca Camii projesinde kaba inşaatın yüzde 90’lık bölümü tamamlanırken diğer yandan da dış kaplama taşlarının döşeme çalışmalarına başlandı.

Süleymaniye Camii'nin değeri 1,5 milyar lira!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince 1973'te Süleymaniye Camii'ne 1,5 milyar lira değer biçilmiş. Süleymaniye Camii, bu değeriyle Ayasofya Müzesi ile Fatih ve Sultanahmet camilerini geride bırakmış. Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Mızrak'ın haberi.

Bursa Üçer Camii açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Mudanya Göynüklü Mahallesi'nde yaptırılan Üçer Camii'nin açılışını gerçekleştirdi. Bursa Mudanya Göynüklü Mahallesi'nde yaptırılan Üçer Camii ibadete açıldı.

Üçer Camii Haberi

Üçer Camii

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 yıl önce inşaat çalışmalarını gördükleri caminin ibadete açılmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Güzel bir eser, Göynüklü’ye kazandırıldı. Bu dünyada eser bırakmak herkese nasip olmuyor. Göynüklü’de 3. olan camii Üçer ailesinin katkılarıyla bölgeye kazandırıldı” dedi.

Bursa’nın hızla geliştiğini anlatan Başkan Altepe, “Bursa’da her gün yeni eserlerin açılışlarını yapıyoruz, kentimiz de hızlı bir şekilde kabuk değiştiriyor. Bu hizmetleri yaparken hayırsever işadamlarının da desteğini almak sevindiriyor. Bursa bu konuda da öncü” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’nın tarih başkenti unvanını koruduğuna dikkati çekerek, kentin tüm coğrafyalara da sahip çıktığını vurguladı. Hayırsever iş adamlarıyla birlikte sadece Balkanlarda restore edilen camii sayısının 45’i geçtiğini ifade eden Başkan Altepe, “Değişik ülkelerde de 10’un üzerinde şantiyemiz var. Bu Bursa’nın güzelliğini göstergesidir. Gerçekten şanslı...