02 / 05 / 2024

uçhisar kalesi restore

uçhisar kalesi restore

Uçhisar Belde Belediye Başkanı Osman Süslü Uçhisar Kalesi'nde 2012 yılı kasım ayında başladıkları restorasyon ve aydınlatma çalışmalarının 2 hafta önce tamamlandığını belirterek, ziyaretçilerini ağırlayacaklarını söyledi...

Doğal Gökdelen Uçhisar Kalesi restore edildi!

Kapadokya'daki Uçhisar Kalesi, 40 yıl sonra yapılan kapsamlı bir restorasyon ile ziyaretçilerini büyülüyor...

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediyeden turistik yerde 25 yıllığına kiralık mağaza! Sakın kaçırmayın!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Merkez Uçhisar Kasabası'nda yer alan turistik amaçlı mağazayı 25 yıllığına kiraya verecek.

Nevşehir'de konut yatırımları tam gaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çeşitli programlara katılım sağlamak amacıyla Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile görüştü.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Tarihi Yedikule Hisarı ve zindanları restore edilecek!

İstanbul'un fetihten sonra surlara eklenen kısmının yer aldığı Yedikule Hisarı ve zindanları Fatih Belediyesi tarafından restore edilecek...

Çalıkuşu'nun yazıldığı ev restore edilecek!

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" adlı romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi evin restore edileceğini açıkladı.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Tekirdağ Uçmakdere'deki 52 yapı restore edilecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirfdağ Büyükşehir Belediyesi, Uçmakdere'deki 52 yapıyı restore edecek.

Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi, Narderesi Mevkii, 122 ada, 2 ve 3 numaralı parsellerdeki Kapadokya Lodge Otel'e ilişkin değerleme raporu yayınladı...

Murat Ünalmış Kapadokya'da restoran açtı! 

Murat Ünalmış Kapadokya’da Dream Spot adlı bir mekan açtı. Uçhisar Kalesi’nden Göreme, Kızıl Vadi ve Avanos’a kadar geniş bir panoramaya sahip olan mekanın açılışı önceki gün görkemli bir törenle yapıldı.

İş GYO Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi'nde yer alan Kapadokya Lodge Otel'in değerleme raporunu yayınladı. 

İş GYO Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2018!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi'nde yer alan Kapadokya Lodge Otel'in değerleme raporunu yayınladı. 

uçhisar kalesi restore Haberi

uçhisar kalesi restore

Uçhisar Belde Belediye Başkanı Osman Süslü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'ya gelen turistlerin uğrak mekanlardan biri olan Uçhisar Kalesi'nde 2012 yılı kasım ayında başladıkları restorasyon ve aydınlatma çalışmalarının 2 hafta önce tamamlandığını belirterek, kalenin yeni haliyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladığını söyledi.


Hazırladıkları projenin ilgili kurumlardan alınan izinlerin ardından hayata geçirildiğini, ilk aşamada kalenin içinde ve çevresinde iyileştirme çalışması yaptıklarını dile getiren Süslü, daha sonra kalenin zirvesine kadar çıkan merpenleri düzenlediklerini ve doğal dokuya uygun ahşap merpenler yaptıklarını kaydetti.


Merpenlerin çevresinde ve kalenin zirvesinde güvenlik şeritleri de oluşturduklarını ifade eden Süslü, son olarak kalenin merpenlerini ve diğer çıkış noktalarını aydınlattıklarını söyledi.


Uçhisar Kalesi'nin, Kapadokya bölgesinin en büyük peribacalarından biri olduğunu belirten Süslü, "Uçhisar Kalesi, bundan önceki süreçte yaz aylarında saat 20.00'ye kadar ziyaret edilebiliyordu....