29 / 04 / 2024

üçüncü köprü yapımı

üçüncü köprü yapımı

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliğini taşıyan, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmaların yüzde 70'i tamamlandı.

Üçüncü köprünün yapımında 1.1 milyon kilo dinamit kullanıldı!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve de Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında kayaları patlatıp yol açmak için bugüne kadar 1 milyon kilodan fazla dinamit kullanıldı.Şimdiye kadar 2 milyon 965 bin metreküp hafriyat çıkarıldı.

3. köprü için tekne turları düzenlenmeye başlandı!

Poyrazköy-Garipçe arasında inşa edilen 3. köprünün ayaklarının yüksekliği 70 metreyi buldu. Balıkçılar, inşaatı görmek isteyen vatandaşlar ve görüntülemek isteyen basın mensupları için tekne turu düzenliyor...

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Akşehir'de kavşak ve köprü yapımı ihalesi mecliste!

Akşehir Yunak Devlet Yolunda kavşak ve köprü yapımı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cotek İnşaat Turizm Tarım Seracılık Proje Yapım Anonim Şirketi kuruldu!

Cotek İnşaat Turizm Tarım Seracılık Proje Yapım Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Özbek tarafından kuruldu.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesi mecliste!

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesinin bütçesi ve akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek!

Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bornova Karaçam Köyü’nde çocuk köyü hayata geçirecek. Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek.

Kanal İstanbul kapsamında 10 köprü yapılacak!

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul Projesi kapsamında 10 köprü yapılması planlanıyor." dedi...

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Kara Muğla Deresi’ne yeni köprü!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçesi Mushin Özbay Caddesi Kara Muğla Deresi üzerinde 11 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde yeni ve modern köprü yapımı için çalışmalara başladı.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

Nevşehir Avanos'a yeni köprü!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Karaseki Mahallesindeki Aktepe – Zelve sel yatağı deresi üzerinde başlatılan köprü yapım çalışması tamamlanıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

üçüncü köprü yapımı Haberi

üçüncü köprü yapımı

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmaların yüzde 70'i tamamlandı. Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar gece-gündüz devam ediyor. Köprünün en önemli kısımlarından olan 59 çelik tabliyenin 18 tanesi yerleştirilip montaj işlemleri tamamlandı. Köprünün her iki yakasında bulunan kuleler 304.5 metreye ulaştı. Kulelerin tamamlanmasına 18 metre kaldı. Köprünün ana kablolarının çekilmesi için gerekli çalışma platformunu oluşturan kedi yolunun ise döşeme işlemi tamamlanarak yüzde 90'ı bitti. 3'üncü köprüde kullanılacak 176 adet eğik askı halatın 60 tanesinin ise montajı...