28 / 04 / 2024

Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada

Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı 30 bin dilekçe!

Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesini isteyen nükleer karşıtları, Mersin Çevre ve Doğa Derneği öncülüğünde topladıkları imzalı 30 bin dilekçeyle Büyükşehir Meclis Üyelerine seslendi.

İngiltere Hinkley Burnu'na nükleer santral inşa edilecek!

İngiliz hükümeti, ülkenin güneyindeki Hinkley Burnu'nda kurulması planlanan nükleer santralin inşasına onay verdi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali protesto edildi!

Akkuyu’daki çevreciler Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali projesi için santralin giriş kapısı önünde eylem yaptı.

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde sayılı günler kaldı!

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

3. nükleer enerji santrali bu dönem başlanacak!

64. Hükümet Programı'nda, görüşmeleri yürütülen 3. nükleer santralin yapımına bu dönemde başlanacağı belirtildi.

İğneada'ya 3. nükleer santralin yapılma ihtimali yok!

Enerji Bakanı'nın geçenlerde 3. nükleer santralin (NES) İğneada'ya yapılacağına ilişkin açıklaması, şu aralar cinayetler karşısında iyiden iyiye can ve güvenlik derdine düşmüş olmasına rağmen, toplumun duyarlı kesimlerinde derin endişelere yol açtı.

Kırklareli İğneada turizm kenti ilan edildi!

Kırkeli'nin biyolojik çeşitliliğiyle dünyanın ilgisini çeken, ancak üçüncü nükleer santralin yapılması planlanan İğneada'nın Kalkınma Bakanlığınca turizm kenti ilan ettiği ortaya çıktı.

Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada Haberi

Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Alaboyun,1 Kasım seçimleri için elektrik sistemlerinde alınan önlemlere ilişkin, "Spekülasyonlara neden vermemek için yoğun bir çaba içindeyiz. Özellikle planlı bakımlarımızı canlı bakımla minimize etmek istiyoruz. Bir hatta bakım yapılacaksa, 4-5 saat şalteri indiriyorsunuz, orada kabloları, direkleri değiştiriyorsunuz, o hatta elektrik vermediğiniz için yöre halkı elektriğe erişimde güçlük geçiyor. Bunları ortadan kaldırmak için canlı bakım programına geçiyoruz" dedi.


Seçimden 10 gün önce izinleri tamamen kaldıracaklarını ifade eden Alaboyun:


"Seçimden 10 gün önce izinleri tamamen kaldıracağız. Bakım onarım ekiplerimiz hazır hale gelecek. Özellikle Güneydoğu'da jandarmamızla, polisimizle birlikte çalışacağız. Pazar günü Aksaray'da bu bağlamda bir toplantı yaptık. İçişleri Bakanımız Selami Bey de gelecekti bu toplantıya ama Ankara'da o...