05 / 05 / 2024

Uğur Büyükhatipoğlu

Uğur Büyükhatipoğlu

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, "Acil olarak 14 milyon hektar alanın arazi toplulaştırılması çalışmalarının yapılması zaruri görülmektedir." dedi.

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

Büyükbay Oto Ekspertiz Limited Şirketi kuruldu!

Büyükbay Oto Ekspertiz Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğur Büyükbay ve Şükrü Büyükbay ortaklığında kuruldu.

İmamoğlu: Bu hızla biz İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ilini, "Bu hızla biz İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz" dedi. İşte detaylar...

Uçuşu olanlara büyük şok! 1700 sefer iptal edildi!

İskandinav havayolu SAS'tan uçak bileti alanlar büyük bir şok ile karşılaştı. Tam 1700 sefer iptal edildi.

Kurbanlık alacaklar dikkat! Fiyatlar uçtu: Büyükbaş, küçükbaş kurban fiyatları ne kadar? 

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla vatandaşlar hazırlıkları tamamlandı. 2022 güncel kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş kurbanlıklar kaç lira? Büyükbaş kurbanlıklar ne kadar oldu?

A101'in Ucuz Olduğu İçin Büyük aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi

A101 Market'in "Büyük Olduğu İçin Ucuz, Ucuz Olduğu İçin Büyük" aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. İşte 20 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Kurbanlık fiyatları dudak uçuklattı! Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 28 Nisan 2022 fiyat listesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar bu senenin kurbanlık fiyatlarını merak etmeye başladı. Peki, bu sene kurbanlıklar ne kadar olacak? Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 28 Nisan 2022 kurbanlık fiyat listesi...

Voit koşu bantlarında büyük fırsat! İşte kampanyalı tüm modeller ve Mart 2022 fiyat listesi…

Pandemi süreci ile birlikte artan hareketsizlik için koşu bantları, büyük kurtarıcı. Voit koşu bantlarında gözlerinize inanamayacağınız indirimler ve Mart 2022 fiyat listesini yazımızda bulabilirsiniz…

Büyükkeskin İnşaat Taahhüt Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyükkeskin İnşaat Taahhüt Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da Uğur Büyükkeskin tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada İstanbul'u bekleyen en büyük sorunlardan birinin çılgın proje olarak bilinen “Kanal İstanbul” olduğunu söyledi.

Engin Ege Gayrimenkul Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Engin Ege Gayrimenkul Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Arnavutköy’de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Uğur Büyükgüngör tarafından kuruldu.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Uğur Büyükhatipoğlu Haberi

Uğur Büyükhatipoğlu


Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, "Acil olarak 14 milyon hektar alanın arazi toplulaştırılması çalışmalarının yapılması zaruri görülmektedir." dedi.


Büyükhatipoğlu, kurumlarınca GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde düzenlenen Arazi Toplulaştırma Hizmet İçi Eğitim Programı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki tarım alanlarının ABD'nin 10'da biri, Avrupa Birliği ülkelerinin de 3'te biri genişliğinde olduğunu belirtti.


Türkiye'de tropikal iklimde yetişen ürünlerin dışında birçok ürünün üretildiğini ifade eden Büyükhatipoğlu, "Ortaya çıkan verilerde Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda, mevcut tarım potansiyeli doğru tarım teknikleriyle örtüştürüldüğünde, dünya tarımında söz sahibi olabileceğini göstermektedir." diye konuştu.



Tarımsal arazilerin çok parçalı ve dağınık olmasının üretim maliyetini artırdığına işaret eden Büyükhatipoğlu,  şunları söyledi:


"Çok parçalı ve dağınık araziler, modern tekniklerin kullanılmasını ve ulaşım ağının inşasını zorlaştırmakta, çiftçinin kazancını düşürmekte, tarımsal rekabet ile tüketici fiyatlarını olumsuz etkilemektedir....