28 / 04 / 2024

ukrayna savaşı

ukrayna savaşı

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rus bankaları yaptırımlar sonrasında uluslararası para transferi sisteminden çıkarılması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 22 milyar sterlin zarar etti. 

Rusya pazarı Çinlilere kaldı

Batılı otomobil, teknoloji ve ev eşyası devlerinin Rusya’daki operasyonlarını sonlandırmasının ardından Çinli şirketlerin ürünlerine yönelik talep hızla artıyor.

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilk gemi yola düştü. Geminin Lübnan'a gitmek üzere hareket etmesi sonrası tahıl fiyatlarında düşüş eğilimi arttı.

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Gündeme bomba gibi düştü! İşte dünyayı bekleyen yeni küresel riskler!

Ekonomik krizler, salgın hastalıklar ve yanı başımızda devam Rusya-Ukrayna savaşı derken insanoğluna rahat yok gibi. 2023 yılında bütün dünya genelini etkileyecek yeni bir tehditten bahsediliyor. Uzmanlar şu sıralar yeni küresel riskleri tartışıyor.

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023'te hedef daha da büyüdü

Rusya-Ukrayna savaşından sonra  iftçi ve tüccarlara daha iyi hizmet vermek amacıyla geliştirilen ''Tahıl koridoru'' Türkiye'nin ihracat pazarlarında yüzde 140 büyümesine neden oldu.

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

Putin’den Avrupa’ya ödeme kolaylığı! Borçlarını öyle de ödeyebilecekler…

Rusya – Ukrayna Savaşı başladığından bu yana savaşa tepki gösteren Avrupa ülkeleriyle Rusya arasında gerilim devam ederken, Putin cephesinden olumlu adım geldi. Rus liderin söz konusu ülkeleri “dost olmayan ülke” olarak tanımlaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Hurda fiyatlarına rekor zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Kömür ve demir cevheri fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı ile fırlarken hurda fiyatlarında da agresif hareketlilik yaşamakta. Hurda fiyatlarına rekor zam geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Benzinde dev indirim! Şoförler bayram etti!

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren benzine 61 kuruş, motorine ise 77 kuruşluk indirim bekleniyor.

Benzin, motorin ve LPG'de Aralık şoku! Zam ve indirim... Opet, PO, Shell, Total 2 Aralık 2022 fiyat listesi

Rusya ve Ukrayna savaşı ile beraber Brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da sık sık değişiyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları ne oldu? İşte Opet, PO, Shell, Total 2 Aralık 2022 fiyat listesi....

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili skandal detay ortaya çıktı! Pes dedirten olay!

Ukrayna Savaşı petrol şirketlerine yaradı. ABD'li petrol şirketlerinin, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu tarafa 200 milyar dolar kar ettiği ortaya çıktı. Haberi, İngiliz gazetesi Financial Times manşetten aktardı.

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Son 10 senedir hızlı talep büyümesi görülen doğal gazda savaşın etkileriyle altın çağın sonuna gelinirken, ilk kez küresel gaz talebindeki artışın 2030 itibarıyla durgunluğa ulaşması öngörülüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

ukrayna savaşı Haberi

ukrayna savaşı

Çekya'nın başkenti Prag’da toplanan gösterciler, "önce Çekya" sloganı atılan gösteride Çekya bayraklarının yanı sıra artan enerji fiyatlarını protesto etmek için "şeffaf pankartlar" açtı.

Yaklaşık 11 milyon nüfusu olan Çek polisinin paylaştığı verilere göre sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği hükümet karşıtı gösteriye 70 binin üzerinde protestocu katıldı.

Protestocular, yükselen enerji fiyatları sebebiyle hükümeti istifaya çağırırken, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik yaptırımlarının Çek halkına ve ekonomisine zarar verdiği için bir an önce durdurulmasını istedi. Prag’ın Wenzel Meydanı’nda toplanan göstericiler Çekya’nın Rusya-Ukrayna Savaşı’nda tarafsız olması gerektiğini savundu.

“RUSYA YANLISI GÖSTERİLER”

Geniş katılımın gerçekleştiği gösteriyi "Rusya yanlısı" olarak değerlendiren Başbakan Petr Fiala, bu durumun ülkenin çıkarlarına zarar verdiğini kaydetti.

Fiala, Rus propagandası ve dezenformasyon kampanyasına ülkesinde inananların olduğunu söyledi.

AB Dönem Başkanlığı’nı sürdüren Çekya’da 400 binin üzerinde Ukraynalı göçmen bulunurken, Prag yönetimi savaşın başından itibaren...