08 / 05 / 2024

Ulaşım altyapı planı 2020

Ulaşım altyapı planı 2020

TCDD Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen "Demiryollarında 17 Yılda Kat Edilen Mesafe ve Hedefler" konulu basın toplantısında konuşan Bakan Turhan: "Ulaşım ve erişim altyapısına 767,5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık" dedi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Bu haberi okumadan yolculuk planı yapmayın! Kişi sayısı ve bütçeye göre en uygun ulaşım araçları hangisi? İşte detaylar…

“enuygun.com” yolcuların yaz sezonunda seyahat tercihlerinden yola çıkarak seyahat masraflarını analiz etti. Kişi sayısı hesaplandığında en uygun ulaşım aracı hangisi oluyor? Detaylar haberimizde...

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu. 

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı genelgesi!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2025) ile İlgili 2021/20 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü 31616 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Ulaşım altyapı planı 2020 Haberi

Ulaşım altyapı planı 2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,  "Görevde olduğumuz 17 yıl boyunca ulaşım ve erişim altyapısına 767,5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık." diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Turhan, TCDD Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirdikleri "Demiryollarında 17 Yılda Kat Edilen Mesafe ve Hedefler" konulu basın toplantısında, hükümet olarak ilk günden bu yana, ulaşım altyapısının tüm yaşam alanlarını geliştiren, dönüştüren temel unsur olduğu gerçeğiyle çalıştıklarını açıkladı.

Turhan, insanoğlunun, tekerleğin icadından lokomotifin keşfine, ilk otomobilin üretilmesinden uçak teknolojisine kadar ulaşımdaki her gelişmeyle yeni, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler içine girdiğini dile getirdi. 1856'dan 1923'e kadar yapılan 4 bin 136 kilometrelik demir yolunun Cumhuriyete miras kaldığını  hatırlatan Turhan, demir yolu hamlesinin 1950'den sonra yavaşladığına dikkati çekti.

Demir yollarını 2003'te devlet politikası haline getirdiklerini ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak...