19 / 05 / 2024

Uludağa Dokunma Platformu telefrik

Uludağa Dokunma Platformu telefrik

'Uludağ'a Dokunma Platformu' üyeleri, yapımı süren yeni teleferik projesinde, devlet yetkililerinin ağaç kesmeden tamamlanacağı açıklamalarına ve yürütmeyi durdurma kararına rağmen ağaç kesilerek inşaatın devam etmesini protesto etti...

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ mağdurları platformu var mı?" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

BiTaksi ile 10 yılda 100 milyon yolculuk gerçekleşti...

Türkiye'nin öncü dijital taksi çağırma platformu olan BiTaksi, birçok ilke imza attığı bu alanda 10’uncu senesini kutluyor. Dijital yolculukların ev sahibi BiTaksi ile 10 sene boyunca 100 milyondan fazla yolculuk gerçekleştirildi. İşte haberin detayları...

Kira krizi gitgide büyürken Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan son dakika açıklaması geldi: Nefes alamıyoruz!

Asgari ücretle geçinen Antalyalı kiracılar, enflasyonun da etkileriyle artan kira fiyatları karşısında zor günler geçirirken, Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan konu ile ilgili çağrı geldi...

Akfen Holding'ten Uludağ'a yeni otel! Akfen Club geliyor!

Akfen Holding Uludağ'a 40 odalı yeni butik otel inşa edecek. Akfen Holding'in sahibi Hamdi Akın projeye dair bilgiler verdi.

Kültürpark'ın imara açılmasına Kültürpark Platformu'ndan tepki!

Kültürpark Platformu, Büyükşehir tarafından ikinci defa onay verilen Kültürpark planlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Datça'da kiracılar fahiş fiyatlara karşı tepkili!

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen "Kira sorununu konuşuyoruz" konulu forumda fahiş şekilde yükselen kiralar sebebiyle onlarca kiracı örgütlenmeye karar verdi. 

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Kültürpark Platformu'ndan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı açıklaması!

Dün Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nın meclisin onayına sunulacağı toplantıya dakikalar kala Kültürpark Platformu flaş bir adım attı. Meclis önünde basın açıklamasında bulunan platform, Başkan Soyer ve meclis üyelerine seslenerek planı ‘reddedin’ dedi. 

TESK ile Şekerbank'tan esnaf için iş birliği!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Şekerbank, "Kapımız Esnafa Açık" platformu kapsamında esnaf ve sanatkarların nakit ihtiyacını ilave avantajlar sağlayarak karşılamak üzere iş birliği yaptı.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e açık mektup: Her adımın takipçisi olacağız!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark için Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili başlattığı çalışma ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e açık mektup yazdı.

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası açıldı!

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi onay aşamasına geldi!

Ortahisar Belediyesinin, Trabzon'un en çok gezilen yerlerinden Boztepe için hayata geçirdiği "Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi"nin onay aşamasında olduğu belirtildi. 

Uludağa Dokunma Platformu telefrik Haberi

Uludağa Dokunma Platformu telefrik

'Uludağ'a Dokunma Platformu' üyeleri, yapımı süren yeni teleferik projesinde, devlet yetkililerinin ağaç kesmeden tamamlanacağı açıklamaları ve bu yönde alınmış mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen ağaç kesilerek inşaatın sürdürüldüğünü, bungalow inşaatlarının mahkemenin iptal kararına rağmen tamamlandığını bildirerek, eylem yaptı.


Bursa Barosu, Şehir Plancıları Odası, DOĞADER, Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, Bakut, Zirve Dağcılık'ın oluşturduğu Uludağ'a Dokunma Platformu, 'Türkiye'nin Beyaz Cenneti' olarak nitelendirilen Uludağ'daki uygulamalar ile ilgili Uludağ Sarıalan'da basın açıklaması yaptı. DOĞADER Başkanı Murat Demir, Uludağ'daki yeni teleferik projesi ile bungalow tipi evlerin yapımını protesto etmeye geldiklerini bildirerek, yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen yapılan hukuksuzluğa karşı dağa sahip çıkacaklarını söyledi. Platform adına Bursa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Eralp Atabek konuştu. Milli Park ilan edilerek koruma altına alınan yerlerin Avrupa'da yüzde...