07 / 05 / 2024

ulus Melike Hatun Camisi

ulus Melike Hatun Camisi

Ankara Ulus'ta 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inşaatı başlayan Melike Hatun Camisi ibadete  açıldı!

Ankara'da inşaatta duvar yıkıldı! 1 yaralı!

Ankara'da Melike Hatun Camii'nin alt katında inşa edilen yer altı çarşısında iş yerinin duvarı yıkıldı. Olay sonucunda 1 işçi yaralandı.

Bursa Hüma Hatun Evleri’nde yaşam başlıyor!

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana-Ulus bölgesinde kendi öz kaynaklarıyla inşa ettiği 812 konut ve 12 bin metrekare ticari alandan meydana gelen Hüma Hatun Evleri’nde yaşam başlıyor. 

Ulus Melike Hatun Camisi açıldı!

Ankara Ulus'ta 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inşaatı başlayan Melike Hatun Camisi ibadete  açıldı!

Sinan Akçıl, Ebru Şallı’nın Ulus’taki evine taşındı!

Bir süre önce Maserati’sini satan, ardından Acarkent’te kirada oturduğu evi boşaltan Sinan Akçıl, sevgilisi Ebru Şallı’nın Ulus’taki evine taşındı.

Bursa Mevlana ve Ulus'ta imar planları askıda!

Yıldırım Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; riskli alan olarak ilan edilen 499 hektarlık bölgenin Mevlana ve Ulus mahallelerinde kalan 55 hektarlık kısmına ilişkin nazım imar planlarını askıya çıkardı.

Ulus'ta vatandaşların katkısıyla meslek yüksekokulu yapıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesinde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla Bartın Üniversitesi'ne bağlı 3 bin metrekare kapalı alana sahip 3 katlı meslek yüksekokulu binası yapıldı.

Melike Basmacı: Hala arsa da yok, proje de!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin "15 gün sonra açıklayacağım" dediği 25 bin Konut Projesi'nin üzerinden 18 gün geçmesine rağmen, hala bir açıklamada bulunamadığını söyledi.

Ankara Ulus'taki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi?

Ulus’ta yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin yıllık antik Roma tiyatrosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü restorasyon çalışması kapsamında 2 yıl önce beyaz mermerlerle kaplandı.

Hunat Hatun Kültür Merkezi 8 asır sonra yeniden açıldı!

1. Alaeddin Keykubat'ın eşi Hunat Hatun tarafından yaptırılan ve o dönemin üniversitesi olarak kullanılan Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi 8 asır aradan sonra yeniden eğitime hizmet veriyor.

Kayseri Hunat Hatun Kültür Merkezi 8 asır sonra hizmette!

1. Alaeddin Keykubat'ın eşi Hunat Hatun tarafından yaptırılan ve o dönemin üniversitesi olarak kullanılan Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi 8 asır aradan sonra yeniden eğitime hizmet veriyor.

Bartın Ulus’ta köprü çalışmaları başladı!

Bartın’ın Ulus İlçesi Buğurlar Kadıköy ve Düzköy Köylerinde köprü yapım çalışmalarına başlandı. Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Ulus ilçesinde süren çalışmaları inceledi.

Hakkari Lale Hatun Camii inşaatı ne durumda?

Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, cami ve Kur’an kursu inşaatında incelemelerde bulundu. Lale Hatun Camii ve Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Halime Hatun Külliyesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

ulus Melike Hatun Camisi Haberi

ulus Melike Hatun Camisi

İnşaat çalışmalarının 4 yıl önce başladığı Melike Hatun Camisi düzenlenen törenle açıldı. Ankara'nın Ulus bölgesinde inşa edilen cami, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla inşa edildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ulus Melike Hatun Camisi'nde 7 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Caminin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katıldı. 



Cmhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Cumhuriyet'in başkenti olmasının ötesinde, Selçuklu ve Osmanlı'nın da merkez şehirlerinden biridir. Şu anda Melike Hatun Camimizin mimarisi zannediyorum ki Türkiye'de bir ilk. 19 bin 500 metrekarelik arsa alanı, 7 bin cemaat kapasitesi, 5 katlı otoparkı ve diğer özellikleri ile her açıdan adına yaraşır bir...