07 / 05 / 2024

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızlandı!

Akyurt'ta yapımı süren Başkent’in ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlaması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla sürüyor.

Ankara Uluslararası Fuar Alanı’nın inşaatı hızla devam ediyor!

Ankara ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlayacak Ankara Uluslararası Fuar Alanı’nın yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.İnşaat çalışmalarının yıl sonu tamamlanması planlanıyor. 

Putin’in kayınpederi Marat Kabaeva Alanya’dan ev aldı!

kayınpederi olan Özbek asıllı Uluslararası İslam Birliği Teşkilatı Başkanı Marat Kabaeva'nın Mahmutlar Mahallesi'nde bir de ev satın aldığı öğrenildi.

ASSAM'dan Eminevim'e ödül!

ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongresi, 1-2 Kasım tarihlerinde Eminevim'in de iş birliğinde gerçekleştirildi. Eminevim, programa verdiği destek nedeniyle ödül aldı. 

ASSAM'dan Eminevim'e ödül!

ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongresi'nin birincisi gerçekleştirildi. Kongrede, Eminevim, programa verdiği destek nedeniyle ödüle layık bulundu.

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Sabahattin Zaim Üniversitesi İSEFAM açıldı!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından hayata geçirilen Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) açıldı.

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı yarın başlıyor!

“Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı” yarın başlıyor. 57 İslam ülkesi ile Türkiye arasında iş güvenliği hattı kurulacak.

Türk inşaat sektörünün uluslararası etkinliği artıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. TMB Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda inşaat sektörü, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, uluslararası pazarlardaki durum ve Türkiye ekonomisi konuşuldu.

Türk Akımı siyasi belirsizlikten kurtuluyor!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin siyasi belirsizlikten kurtulmaya başladığını belirtti.

Rus gazı anlaşmazlığı Türk Akımı'nı etkilememeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu "Türkiye ile Rusya arasındaki gaz fiyatı ve indirim konusundaki anlaşmazlık, Türk Akımı projesini olumsuz etkilememeli" dedi.

Türk Akımı'nda Türkiye hub vizyonunu geliştirmeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye'nin doğal bir gaz merkezi (hub) olduğunu ancak yapısal eksiklerinin giderilmesi gerektiğini anlattı.

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı Haberi

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Kalkınma Bankasının kuruluşu olan İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsünün koordinasyonunda, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezinin ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliğiyle bu sene 12. kez gerçekleştirilen Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'na (IIEFC) telekonferansla katıldı.

"İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz"


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıtaların ve kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul'umuzu İslami finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konferansın ülke, bölge, dünya ve insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğe yurt içi ve yurt dışından katılanlara da katkıları için şükranlarını sundu.

Hedefimiz Türkiye'yi dünyada faizsiz finansın merkezi...