07 / 05 / 2024

Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi

Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi

Bu yıl ilk kez REED TÜYAP bünyesinde geleceğin güvenli, ulaşılabilir ve daha sıcak şehirlerini kurma hedefiyle düzenlenen "Avrasya Kent Fuarı", TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Türkiye'nin en değerli markaları tek tek listelendi! Zirve, 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre, Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu. Bu kapsamda Zirve 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de oldu. İşte detaylar...

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Türkiye'nin en değerli markası belli oldu! 5. kez üst üste aynı başarıyı tekrarladı

Türk Hava Yolları, (THY) uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan araştırmada üst üste 5'inci kez Türkiye'nin "En değerli markası" oldu.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Tolgahan Sayışman inşaat sektörüne giriyor!

Oyuncu Tolgahan Sayışman, ticarette boy göstermeye hazırlanıyor. Büyük yatırımlara imza atacak Sayışman, inşaat sektöründe uluslararası marka olacak.

Türkiye’nin en değerli markaları belli oldu!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, 2020 yılına ilişkin "Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100" çalışmasını tamamladı.

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

Marka şehirler için 2023'de atılacak adımlar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta 'İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çevre ve şehircilik konuları ile ilgili toplantı sonrasında açıklama yapan Fuat Oktay, toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgi alanı içindeki bütün sorunların detaylı bir şekilde ele alındığını söyledi...

NEF İnşaat Türkiye’nin en değerli 35'inci markası!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100” çalışmasının 12’ncisini tamamlandı.  Listede NEF İnşaat 35'inci sırada yer aldı.

Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi Haberi

Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  "Marka şehir veya dünya şehri olmak istiyorsak ve şehircilik alanında yeryüzünde çığır açmak, yeni uygulamalara kaynaklık teşkil etmek istiyorsak, geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.


Bu yıl ilk kez REED TÜYAP bünyesinde geleceğin güvenli, ulaşılabilir ve daha sıcak şehirlerini kurma hedefiyle düzenlenen "Avrasya Kent Fuarı", TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.


Fuar, 42 kentsel dekorasyon, 9 kentsel araçlar, 8 kentsel teknolojiler ve İBB İştirak firmaları olmak üzere toplam 68 katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor. 


Kentsel dekorasyonun yanı sıra spor, eğlence, araç teknoloji, alt yapı ve geri dönüşüme kadar şehrin bütün ihtiyaçlarının aynı çatı altında toplandığı fuara, çeşitli illerden belediyeler, inşaat firmaları, peyzaj mimarları, şehir planlamacıları ve mühendisler...