20 / 05 / 2024

Ümit Aydınoğlu

Ümit Aydınoğlu

Erdemli ilçesinde Şeytan Deresi Vadisi'nin sarp yamaçlarına M.Ö 1. ile M.S. 2. yüzyıl arasında yapıldığı tahmin edilen büyük boyutta insan kabartmalarına sahip "Adam Kayalar", görenleri şaşırtıyor.

Orhan Ümit Gençoğlu Kimdir? Orhan Ümit Gençoğlu evli mi, bekar mı?

Orhan Ümit Gençoğlu kimdir Orhan Ümit Gençoğlu’nun mesleği nedir? Orhan Ümit Gençoğlu eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Akgünoğlu Grup İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgünoğlu Grup İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Akgünoğlu tarafından kuruldu.

Üstünoğlu İnşaat Ve Spor Salonu İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstünoğlu İnşaat Ve Spor Salonu İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Ruhi Avcıoğlu tarafından kuruldu.

Düzgünoğlu İnşaat Çatı İzolasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzgünoğlu İnşaat Çatı İzolasyon Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da kuruldu.

Aydınoğulları Metal İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınoğulları Metal İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Osman Kaplaner tarafından kuruldu.

Aydınoğlu Konut Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınoğlu Konut Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Aydın tarafından kuruldu.

Ayd21 Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayd21 Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Silivri’de   500 bin TL sermaye bedeli  ile  tarafından Muhammet Can Tunç,  Furkan Aydınoğlu kuruldu.

Ekintaş Emlak Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekintaş Emlak Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Can Aydınoğlu tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul'un depremde göçme riski var mı?

Deprem Mühendisi Mehmet Nuray Aydınoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporundaki incelemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.. Prof. Dr. Aydınoğlu, Kanal İstanbul'un depremde göçme riski olduğunu söyledi.

Hzr Aydınoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hzr Aydınoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Rıza Aydın tarafından kuruldu.

Suha Group İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suha Group İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Keklik ve Şeref Haluk Aydınoğlu ortaklığında kuruldu.

Körfez GYO'nun yönetim kurulu raporu yayınlandı!

Körfez GYO'nun 25 Aralık 2020 tarih ve 20 no.lu yönetim kurulu raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

Aydınoğlu Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe Şubesi açıldı!

Aydınoğlu Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe Şubesi Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Aydın ve Mustafa Aydın ortaklığında açıldı.

Ümit Aydınoğlu Haberi

Ümit Aydınoğlu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu, AA muhabirine, Adam Kayalar'ın, Anadolu'nun hiçbir yerinde örneği bulunmadığını söyledi.


Mersin’in önemli turizm merkezlerinden Erdemli'ye bağlı Kızkalesi Mahallesi'ne yaklaşık 5 kilometredeki Şeytan Deresi Vadisi'nde bulunan Adam Kayalar'ı önemli tarihi eser olarak nitelendiren Aydınoğlu, bölgede 9 niş içerisinde 11 erkek, 4 kadın, iki çocuk, bir dağ keçisi ve Roma kartalı kabartması bulunduğunu bildirdi.


Adam Kayalar bölgesinin kutsal alan seçildiği için kayalara o dönemin ileri gelenleri ya da komutanların ailesi ve çocuklarının kabartmalarının minnet duygusundan dolayı yapıldığını anlatan Aydınoğlu, "Anadolu'da bu kadar kabartmayı bir arada gördüğünüz hiçbir alan yok. Belki başka kültürlere ait eserler var ancak bu kadar kabartmanın bulunduğu alan bulmak mümkün değil" diye konuştu.


- Bölge tarihi...