17 / 05 / 2024

ümit boyner kentsel dönüşüm

ümit boyner kentsel dönüşüm

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner: ''Ülkemizde çarpık kentleşme ve afetlere karşı bugüne kadar geliştirilen politikalar, mevzuat çalışmaları ve gerçekleştirilen uygulamalar maalesef yetersiz kalmıştır''

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

Ümit Boyner: Kira ödemeleri işletmeleri zorluyor!

Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Başkanı Ümit Boyner, maaşlar, vergi, kira ve fatura gibi zorunlu ödemelerin devam etmesinin işletmeleri zorladığın belirtti...

Ümit Uysal: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette komisyon üyeleri tarafından Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporu sunuldu.

Devlet Bahçeli'den Kentsel Dönüşüm Eylem Planı açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamda, "Önümüzdeki eylül ayı içinde açıklanması beklenen Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın deprem riskine karşı müessir bir hazırlık olması başlıca ümit ve beklentimdir." dedi.

Türkiye'de yeni kentsel dönüşümler olabilir!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, “yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda yeni kentsel dönüşümler olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Ümit Uysal'dan Antalya Muratpaşa'ya otopark önerisi!

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Kentsel Dönüşüm' seminerinde "Çok çılgın bir proje yapılsın ve 20 büyükşehirde, 500 mahallede 3'er bina satın alınıp otoparka çevrilsin. Böyle çılgın projelere ihtiyaç var" dedi.

Ümit Boyner ile Cem Boyner, Bodrum Çökertme'den arsa mı aldı?

Ümit ve Cem Boyner’den uyanık hamle... Ünlü iş kadını, geçtiğimiz aylarda Bodrum Çökertme’deki hazine arazilerini maddi durumu olmayan köylülerden topladı. Çiftin, arsa ve vergi dahil sadece 500 bin liraya koy sahibi olduğu iddia edildi.

Ümit Uysal Antalya projelerini anlattı!

Ümit Uysal, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.Ziyarette kentsel dönüşüm olmak üzere imar sorunları, otopark bedeli sorunları, çözümleri ve Antalya'ya değer katacak projeler ele alındı.

Ümit Güneş:Kentsel dönüşüm ile doğalgaz faturaları inecek!

Son günlerde tartışılan ve inşaat sektöründe büyük bir hareketlenme sağlayan kentsel dönüşümden mutlu çıkacak olan sektörlerden birisi de yalıtım sektörü.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner: Kentsel dönüşüm birey odaklı olmalı!

4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, "Yeşil binalar, enerji ve binada daha tasarruflu olup daha sıhhatli bir ortam vaat ediyor."

Ümit Boyner: Kentsel dönüşümde bölge dokusuna zarar verilmemeli!

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner: ''Ülkemizde çarpık kentleşme ve afetlere karşı bugüne kadar geliştirilen politikalar, mevzuat çalışmaları ve gerçekleştirilen uygulamalar maalesef yetersiz kalmıştır''

Ümit Boyner: İstanbul Finans Merkezi sadece emlak projesi değil!

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin finansal derinlik ve çeşitlilik konusuna eğilmesi gerektiğini belirterek, “İstanbul Finans Merkezi, sadece bir emlak projesi değil. Çok ciddi bir proje olduğuna inanıyorum”

ümit boyner kentsel dönüşüm Haberi

ümit boyner kentsel dönüşüm

 -''Kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirilirken bölgenin dokusuna zarar vermeden, kentin tarihi, sosyo-ekonomik ve kültürel yapısıyla uyumlu olarak gerçekleştirilmesi oldukça önemli'' -''İnşaat sektörü, Türkiye'nin rekabet gücünün artması ve kalkınmanın sürdürülebilir kılınması açısından kritik bir öneme sahip'' -''Sürdürülebilir şehirler için en temel gereklilik çevre dostu, enerji verimli ve kullanışlı sürdürülebilir binalar, bir diğer deyişle yeşil binalardır'' 



 Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Türkiye'de çarpık kentleşme ve afetlere karşı bugüne kadar geliştirilen politikalar, mevzuat çalışmaları ve gerçekleştirilen uygulamaların yetersiz kaldığını belirtti. 

     Boyner, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) ve TÜSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilen ''4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi''nin açılışında yaptığı konuşmada, TÜSİAD olarak iş dünyasının üzerine düşen sorumlulukların bilincinde olarak sürdürülebilir kalkınmayı ana öncelikleri olarak belirlediklerini söyledi. 

     Bu doğrultuda, geçen sene,...