18 / 05 / 2024

Umut İyigün mimar

Umut İyigün mimar

Mimar Umut İyigün kimdir? Mimar Umut İyigün bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Umut İyigün, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Umut İyigün...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Yebete Consultıng Danışmanlık Mühendislik Yazılım Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yebete Consultıng Danışmanlık Mühendislik Yazılım Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Sena Yetgin ve Umut Aydın ortaklığında kuruldu.

Türkiye’de konut almak isteyenler ayda 719 TL biriktiriyor!

Tasarruf finansının mimarı Birevim, Akademetre ile birlikte bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada, konut veya taşıt satın almak isteyen vatandaşların ayda ortalama 719 TL tasarruf yaptığı belirlendi.

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan başarılı projelerde imzası bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında yer aldı...

Birevim, Çözüm Tasarruf’u satın aldı!

Tasarruf finansının mimarı Birevim, bünyesine kattığı Çözüm Tasarruf’la sektörü büyütmeyi sürdürüyor.

Kartem Enerji İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartem Enerji İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Umut Aygün tarafından kuruldu.

Tuzla'da 250 aile tapularına kavuştu!

Tuzla’nın Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 yıldır süren tapu sorunu çözen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, düzenlenen törenle 250 aileye daha tapularını teslim etti. 

Tuzla'da 250 aile tapularına kavuşacak!

Tuzla'nın Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan bir sitedeki 250 aile bugün tapularına kavuşuyor. Bölgede 15 yıl boyunca devam eden tapu sorunu çözülecek.

Asara Porselen İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asara Porselen İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Beyoğlu’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Şenher İyigün tarafından kuruldu.

Umut Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Umut Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hıdır Sari ve Ümit Gönek ortaklığında kuruldu.

Derin Umut Mermer İnşaat Malzemeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derin Umut Mermer İnşaat Malzemeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Metin Tanyeri tarafından kuruldu.

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Vap İnşaat Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vap İnşaat Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Umut Aydın tarafından kuruldu.

Umut İyigün mimar Haberi

Umut İyigün mimar

Umut İyigün kimdir?

Umut İyigün, 1973 yılında Ankara doğdu. 1979-1990 yılları arasında TED Ankara Koleji’nde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrasında İstanbul’da Selim Bilgin ve Reşit Soley’in yanında çeşitli projelerde çalıştı. 


1995-1997 yılları arasında serbest tasarım çalışmaları yaptı ve yarışma projelerine katıldı. 1998 yılında Murat Aksu ile birlikte MuuM Mimarlık Limited Şirketini kurdu. 2001 ‘de İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde lisansüstü çalışmasını tamamladı. 


Ulusal ve uluslarası mimarlık yarışmalarında çeşitli kategorilerde ödül almıştır. 1997’den beri MuuM’da mesleki çalışmalarına devam etmektedir.


Mimar Umut İyigün projeleri

Şişli Lisesi Ulusal Mimari Yarışma Projesi (2011)

Antalya Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi Ulusal Mimari Yarışma Projesi - 3. Ödül (2011)

T.C. Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Hizmet Binası Ulusal Mimari Yarışma...