01 / 05 / 2024

unesco bursa

unesco bursa

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. İznik'in de listeye girmesi ile kentin turizm gelirlerinin ivme kazanması bekleniyor.

Bursa, 2014'te UNESCO'nun listesine girmek için atakta!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması yönündeki çalışmaları kapsamında hazırlanan adaylık dosyası UNESCO'ya gönderildi.

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa tarihi eserlerini tarama sistemiyle kayıt altına alıyor! 

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangından sonra dünyanın gözü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki eserlere çevrildi.Bursa Büyükşehir Belediyesi'de olası bir felakete karşı kentteki eserleri 4 yıldır lazer tarama cihazıyla modelliyor. 

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Belenören Köy Konağı gün sayıyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in Belenören Mahallesi’ndeki köy konağını restore etti

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısına Bursa damgası!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “2010 yılında başvurduğumuz UNESCO süreci 2014’de tamamlanarak Bursa UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi.Yani, Bursa’nın değerleri artık dünyanın üstün evrensel değeri oldu." dedi.

Bursa Cumalıkızık Mahallesi yeniden şekillenecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, yaklaşık 700 yıllık Cumalıkızık Mahallesi'nin yeniden şekillenmesine ilişkin hazırlanan projeye Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay çıktı.

Bursa Cumalıkızık projesine onay verildi!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan yaklaşık 700 yıllık Cumalıkızık Mahallesi'nin yeniden şekillenmesine ilişkin hazırlanan proje için Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onay verildi...

Bursa Osmangazi kentsel dönüşümle daha planlı olacak!

Bursa'nın merkezinde yer alan Osmangazi ilçesi, Hanlar Bölgesi'yle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Yerli yabancı konukların uğramadan geçmediği ilçe, planlanan kentsel dönüşüm projeleriyle daha planlı bir yapıya kavuşacak.

Bursa'daki İnikli Camii restore edilecek!

Tarihi ve kültürel mirasa yapılan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede de tarihin ayağa kaldırılması için yoğun çalışma dönemine girdi.

Bursa’nın yeni UNESCO hedefi İznik!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

unesco bursa Haberi

unesco bursa

Tarih başkenti Bursa'nın değerleri, 'Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğuşu' Dünya Miras Alanı, Orhangazi Külliyesi ve çevresini içine alan Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Yeşil Külliyesi, Muradiye Külliyesi ve Cumalıkızık Köyü geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı. 2009 yılında ise Bursa Karagöz Oyunu, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'ne girmişti. Bursa şimdi UNESCO'daki 2 mirasın avantajını turizm gelirine çevirmeyi hedefliyor. Yıllık 1.1 milyon turist ağırlayan Bursa'da otellerin doluluk oranları yüzde 42, geceleme oranları ise 1,78. Bursa'nın hedefi el birliğiyle bu rakamları üst sıralara yükseltmek. Kentte Hilton, Sheraton, Crowne Plaza, Çelik Palas, Marigold ve Almira gibi 5 yıldızlı 6 büyük otel var. 



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü'nün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne...