13 / 05 / 2024

unesco nun destek verdiği şehir projesinin adı

unesco nun destek verdiği şehir projesinin adı

Unesco'nun da destek verdiği Auroville bugün, Güney Hindistan’ın Pondicherry kentinin 12 kilometre kuzeyinde, 35 farklı milletten, 2 000 sakiniyle, ekolojik-spiritüel bir şehir

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

UNESCO'dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak! 

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) İstanbul ve iki kente daha tsunami uyarısı geldi. İşte UNESCO'nun o açıklaması...

Joe Biden, vergi indirimi ve kira yardımını içeren destek paketini imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de onaylanan, düşük gelirli ailelere vergi indirimi ve kira yardımını da içeren destek paketini imzaladı.

Ulusal Yahudi Fonu'nun Batı Şeria'daki Filistin topraklarını alma kararına tepki!

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını satın alma kararı, İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında çeşitli tepkilere neden oldu. 

Deprem Seferberlik Planı’na STK’lardan destek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Deprem Seferberlik Planı'na STK’lar destek geldi. Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, “Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız'' dedi.

Katar işbirliğiyle Süleymaniye yenileniyor! 

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul Süleymaniye’deki 102 bin metrekarelik alanda 327'si tescilli 707 bina yenileniyor. Katar devleti ile Türk ortağının yaptığı betonarme binalar görenlerin tepkisini çekiyor.

Diyarbakır Millet Bahçesi inşaatı nedeniyle sur duvarı çöktü!

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır’ın tarihi surları, millet bahçesi inşaatı sebebiyle çöktü.

Haydarpaşa Tasarım Merkezi kuruluyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, UNESCO'nun tasarım şehri ilan ettiği İstanbul'da, bu amaçla "Haydarpaşa Tasarım Merkezi"nin kurulduğunu belirterek, burada üretilecek "Designed in Istanbul", "Inspired in İstanbul" logolu ürünlerin, dünya raflarını süsleyeceğine dikkati çekti...

Kiler GYO'dan bankaların faiz indirimine tam destek!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bankaların faiz oranı indirimine tam destek verdi. Kiler GYO'nun 3 projesinde 120 aya yüzde 0,98 vade farkı ve peşin alımlarda yüzde 30'a varan indirim yapılıyor... 

Seha Yapı’dan tarihi kampanyaya tam destek!

Anadolu’nun büyüğü Seha Yapı konut piyasasını canlandıracak tarihi kampanyaya tam destek veriyor, Zermeram’ın 2. etabında peşinde yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor.

Doğu Anadolu'nun kalkınmasına 4 yeni projeyle katkı!

Van'da hayata geçecek çalışmalar kapsamında projeler bölgenin kalkınmasına destek sağlayacak. Doğu Anadolu'nun kalkınması 4 yeni projeyle katkı sağlanıyor.

Çorum'a Hitit köyü inşa edilecek!

UNESCO'nun Dünya kültür mirası ve Dünya belleği listelerindeki tek antik şehir unvanına sahip Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek Hitit köyü ile 3 bin 500 yıl önceki yaşantı canlandırılacak.

Hitit Krallığı Hattuşa'da hayat bulacak!

UNESCO'nun Dünya kültür mirası ve Dünya belleği listelerindeki tek antik şehir unvanına sahip Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek Hitit köyü ile 3 bin 500 yıl önceki yaşantı canlandırılacak.

unesco nun destek verdiği şehir projesinin adı Haberi

unesco nun destek verdiği şehir projesinin adı

28 Şubat 1968 günü, o sırada yalnızca bir hayal olan rüya şehrin merkezinde, 124 milletin temsilcileri kendi topraklarından getirdikleri topraklarla, Auroville’in temelini atmışlardı. 


Auroville bugün, Güney Hindistan’ın Pondicherry kentinin 12 kilometre kuzeyinde, 35 farklı milletten, 2 000 sakiniyle, ekolojik-spiritüel bir...