20 / 05 / 2024

Unesco Uzunköprü başvurusu

Unesco Uzunköprü başvurusu

UZUNKÖPRÜ Belediye Başkanı Enis İşbilen, bin 200 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsünü dünya çapında tanıtmak amacıyla UNESGO geçici kültür varlıkları listesine girmek için başvuru yaptıklarını söyledi.

TOKİ’den Edirne Uzunköprü’ye 240 taksitle 196 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut (ucuz konut) projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Uzunköprü projesinde kaç konut inşa edilecek? Ucuz konuta nasıl başvuru yapabilirim? İşte bütün detaylarıyla TOKİ Edirne Uzunköprü 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Uzunköprü başvuru detayları 2019!

TOKİ Uzunköprü başvuru detayları 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 70 adet konuta yer veriliyor.

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuru tarihleri 2019!

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuru tarihleri 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 70 adet konut bulunuyor.

Edirne Uzunköprü TOKİ başvuru tarihleri!

Edirne Uzunköprü TOKİ başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projede toplam 70 adet konut bulunuyor.

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuruları 25 Nisan'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü projesi için başvuru dönemi 25 Nisan'da başlıyor. 

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

TOKİ Edirne Uzunköprü kuraları çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü projesinde yer alan konutların kura çekilişi yapıldı.

TOKİ Edirne Uzunköprü projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü'de hayata geçireceği 98 konutun ihalesi yapıldı.

Edirne Uzunköprü restore edilmeli!

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, 174 kemerden oluşan ve 55 kemerinde çatlaklar bulunan Uzun Köprü'nün bir an önce restore edilmesi gerektiğinia açıkladı.

Uzunköprü'nün restorasyonu bir an önce başlamalı!

Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen: "Köprümüz Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait bir üst yapı, bunun restorasyonu ve tamiratı da ilgili kurum tarafından yapılacak" dedi.

Edirne Uzunköprü'ye TOKİ müjdesi!

Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanı ve Şehir plancısı Çağatay Yılmaz, Uzunköprülülere ikinci TOKİ müjdesini verdi. Başkan Yılmaz, " Yeni Uzunköprü TOKİ Projemiz Uzunköprü'müze hayırlı olsun" dedi.

TOKİ Kastamonu Taşköprü Emekli Evleri başvurusu 2016!

TOKİ Kastamonu Taşköprü Emekli Evleri başvurusu 2016 bu ayın 14'ünde başlayacak. Ödemelere göre 240 aya varan vade imkanı sunulan projede 500 lira peşinat bedeli kabul edilecek.

Edirne'deki Uzunköprü restore edilecek!

Edirne'deki UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan, 1392 metre uzunluğundaki Uzunköprü restore edilecek.

Unesco Uzunköprü başvurusu Haberi

Unesco Uzunköprü başvurusu

Enis İşbilen yaptığı yazılı açıklamada. Uzunköprü'nün coğrafi konumu, doğası ve özellikle tarihi ile turizmin bütün potansiyellerini içinde barındıran bir konumda bulunduğunu belirtti. Uzunköprü'nün kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasının, her bireyin olduğu gibi yerel yönetimlerin de görevi olduğuna işaret eden İşbilen, şunları kaydetti: "Belediye olarak toplumda turizm bilincini geliştinnek. iç ve dış turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Şehrimizde bulunan Kent Müzesi. Aziz İoannis Kilisesi ve en önemlisi bin 200 uzunluğundaki Uzunköprü Köprüsü turistik tanıtımlarımızın basında gelmektedir. Önemle belirtmek isterim ki Uzunköprü'yü dünya çapında tanıtmak ve korumak amacıyla Uzunköprü Köprüsü UNESCO geçici kültür varlıkları listesine gimıek için başvurumuzu yapmış...