14 / 05 / 2024

Unkapanı Hali

Unkapanı Hali

1971 yılında, üç yüz yirmi yazıhanenin bulunduğu Unkapanı'ndaki, İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş. Hal tavanının sütunlarında açıklık meydana gelmiş ve sahilde bulunan bir bölümünde çökme olmuş.

Haliç Tüp Geçit Projesi Haliç'i temizleyecek!

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi tamamlandığında 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak ve daha temiz bir Haliç ortaya çıkacak. 900 metrelik sualtı köprüsünde üç şerit geliş, üç şerit gidiş olacak.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi 700 günde bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi’nin ihale süreci bu ay içinde başlıyor. Tünelin, yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanıyor.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi 11 Temmuz'da!

Haliç – Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit İnşaatı ihalesi 11 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00 'da gerçekleşecek.

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi mecliste!

‘Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Plan kabul edilirse projenin önünde engel kalmayacak.

Haliç Tüp Geçit Projesi'nin bağlantı yolları belirlendi!

Unkapanı ile Kasımpaşa’yı birbirine bağlayacak olan Haliç Tüp Geçit Projesi’nde güzergâh ve bağlantı yolları belirlendi. İki yılda tamamlanması planlanan geçit için 100 milyon TL harcanacak

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Projesi’nde çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın “Benim ustalık eserim” olacak dediği ‘Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nde çalışmalar başladı.

1971 yılında İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş!

1971 yılında, üç yüz yirmi yazıhanenin bulunduğu Unkapanı'ndaki, İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş. Hal tavanının sütunlarında açıklık meydana gelmiş ve sahilde bulunan bir bölümünde çökme olmuş.

1968 yılında Haliç'te turistik gazino inşa edilecekmiş!

1968 yılında Haliç'in Unkapanı semtindeki eski kömür deposu, Belediye tarafından turistik gazino yeri olarak seçilmiş. Pis kokudan geçilmeyen Haliç sahillerine inşa edilecek gazino binası tek katlı olacakmış.

1957 yılında Haliç'e üçüncü köprü yapılacakmış!

1957 yılında Haliç üzerinde, Ayvansaray ile Hasköy arasında yeni bir köprü inşa edilecekmiş. Köprünün sondaj çalışmalarına başlanmış. Aynı zamanda Unkapanı ile Eyüp arasında Haliç sahil yolu inşa edilecekmiş.

1956 yılında ölüm denizi olan Haliç'te, deniz canlısı yaşamaz olmuş!

1956 yılında Haliç, ölüm denizi halini almış. Yabancıların Altın Boynuz dediği Haliç'e çeşitli artıkların dökülmesi yüzünden, Unkapanı Köprüsü'nden itibaren balık, yengeç gibi deniz canlıları yaşamaz olmuş.

Unkapanı Köprüsü kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Unkapanı Köprüsü'nü kaldırarak, onun yerine denizin altından tünel yapacaklarını, hantal köprünün kalkmasıyla tarihin yeniden canlanacağını ve Haliç'in, Boğaz ile akıntısının da sağlanacağını söyledi...

Kadir Topbaş: Unkapanı Köprüsü kalkacak, Haliç'e tünel yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçime 5 gün kala açıklayacağını duyurduğu sürpriz projesini Esenler'de açıkladı. Kadir Topbaş, "Unkapanı Köprüsü kalkacak, Haliç'e tünel yapılacak." diyerek müjdeyi verdi...

Unkapanı Hali Haberi

Unkapanı Hali



İstanbul HAL'i denize kayıyor.


  OTUZ ALTI KOMİSYONCUYA YERLERİNİ BOŞALTMALARI İÇİN TEBLİGAT YAPILDI


  Bin beş yüz hamal, üç yüz yirmi yazıhane sahibi ve 200 işçinin çalışma saatleri içinde bulunduğu Unkapanı'ndaki Sebze ve Meyve Hali'nin durumu büyük tehlike arz etmektedir. 1968 yılında belediyeden gelen bir teknik heyetin ''Acil müdahaleyi gerektiren bir tehlike var.'' şeklindeki raporuna rağmen bugüne kadar gerekli müdahalenin yapılmamış oluşu hayretle karşılanmaktadır.

  Halen Sebze ve Meyve Hali'nin tavanının bütün yükünü çeken sütunlar arasında anormal bir açıklık meydana gelmiştir. Ayrıca sahilde bulunan bir bölümde çökme olmuş ve burası dolmuştur. 

  Bütün bu gelişmelerden sonra belediyenin emri üzerine, Hal Müdürlüğü tehlikeli...