18 / 07 / 2024

unkapanı köprüsü yerine tünel

unkapanı köprüsü yerine tünel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim kampanyası sürecince açıkladığı projelerin en dikkat çekicilerinden birisi de katı atık dönüşümü projesi oldu. Proje ile yılda 350 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor...

1933 yılında Unkapanı Köprüsü 150 bin liraya tamir edilmiş!

1933 yılında Unkapanı Köprüsü'nün tamiri için 150 bin liraya ihtiyaç varmış. Bu tamir için bütçeden 150 bin lira ayrılmış.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 hedeflerinin mihenk taşı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsüyle ilgili, "Söz konusu köprü, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olacak." dedi.

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.

Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmaları başladı!

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

İZBAN köprüsünün altında kamusallaştırılan evlerin hepsi boşaltıldı. Yıkımı bekleyen boş evlerin çoğu yıkıldı. Yıkılan evlerin yerine ESHOT aktarma merkezi yapılacak.

Osman Gazi Köprüsü'nde sona doğru!

İzmit Osman Gazi Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. Tabliyelerin yerine yerleştirilmesinin ardından köprünün üzeri, asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacak!

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

İzmit Körfez Köprüsü'nde 40 kadın mühendis çalışıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün en ağır parçası olan 2 bin 600 tonluk tabliye 11 saatlik bir törenle yerine yerleştirildi. 100 mühendisin çalıştığı projede yer alan kadın mühendisler de tabliye operasyonunun bir parçasıydı.

İzmit Körfez Köprüsü'nün en büyük tabliyesi yerleştirildi!

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde bugün aynı zamanda rekor olan operasyonla 2 bin 600 tonluk Hersek Burnu’ndaki Güney Yaklaşım Viyadüğü’nün en büyük tabliyesi bugün 57 metre yükseğe kaldırılıp yerine yerleştirildi.

unkapanı köprüsü yerine tünel Haberi

unkapanı köprüsü yerine tünel


Yerel seçimden aylar önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Her yere metro her yerde metro" kampanyasını başlatarak aslında "AK Parti'nin adayı yine benim" mesajını vermişti. 2019 ve sonrasında yapılacak metro hatlarını gazete ilanlarıyla duyuran Topbaş,  İstanbullulara da "Bu ilanları kesip saklayın" çağrısı yapmıştı. Topbaş'ın yerel seçim sürecinde en büyük kozu metro yatırımları oldu. Topbaş, "Tüm raylı sistem hatlarının projelerini, etütlerini ve finans kaynaklarını hazırladık.  Ayrıca borç alma imkanımızın sadece yüzde 38 kadarını kullanmış durumdayız. 2019'da raylı sistem hedefimiz 420 kilometre ama 430 kilometreyi yakalamış olacağız"  dedi.


RAYLI SİSTEMLERDE SON DURUM


Son 10 yıl içinde İstanbul'da raylı sistem yatırımlarına yaklaşık 15 milyar lira harcandı. Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattı 20 kilometre olacak ve Topbaş'ın "Dünya rekoru" olarak ifade ettiği 38 ay gibi kısa bir...