05 / 05 / 2024

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesine mi devrediliyor

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesine mi devrediliyor

1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği ve o günden sonra kaderine terkedilen Ünye Havaalanı, aradan geçen 26 yılın ardından yeniden kazandırıldı. Havaalanı bundan sonra Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesi olarak hizmet verecek.

O ilde 7 adet iş yeri satılıyor! İş yeri arayanlar bu tarihe dikkat!

Ordu Ünye Belediyesi, Ordu Ünye'de yer alan 7 adet iş yerini satıyor. Peki Ordu'nun Ünye ilçesinde satışı yapılacak iş yerlerinin fiyatları ne kadar?

TOKİ Ordu Ünye 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Ordu Ünye sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Ordu Ünye’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Ordu Ünye’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Ordu Ünye sosyal konut projesi

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımına başlandı!

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki dere yatağındaki binanın yıkım çalışmaları başladı. Binanın yıkımının yaklaşık bir haftada tamamlanması planlanıyor.

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı da yıkılacak!

7 ağustos 2018 tarihinde meydana gelen sel nedeniyle  büyük hasar gören Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı için yıkım kararı alındı...

Ordu'da 3 OSB için kamulaştırma işlemleri devam ediyor!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

Ünye Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Ordu'da Temmuz Demokrasi Meydanı önünde yapılan Ünye Kültür Merkezi'nin inşaatına başlandı. 23 milyon liraya mal olacak merkezin 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Ünye Gölevi Lisesi'nin temeli atıldı!

Ünye Gölevi Lisesi'nin temeli, Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından düzenlenen törenle atıldı. 

Ordu Ünye ve Aybastı'da cephe giydirme çalışması yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ünye ilçesi devlet sahil yolu üzerinde otogar mevkii ve Ünye Çimento arasında yer alan binalar ile Aybastı ilçesi Reşadiye Caddesi’ndeki binalarda da dış cephe giydirme çalışmasının yapılması kararlaştırıldı

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Ünye Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ünye Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri'nin açılışı gerçekleşti.

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesine mi devrediliyor Haberi

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesine mi devrediliyor


26 yıldan buna atıl vaziyette kalan ve bu süre zarfından Türk Hava Kurumuna 49 yıllığına tahsis edilen Ünye Havaalanı aradan geçen yıllara rağmen kullanılmamıştı. Görev geldiği Mart 2014’ten bu yana üniversite yerleşkesi konusunda çalışmalar yürüten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geçtiğimiz aylarda Yazkonağı bölgesinde bulunan 358 dönümlük alanla ilgili yerleşke projesi hazırlatmış ve Ordu Üniversitesi ile görüşmeler sürdürmüştü.


Yapılan çalışmalar sonucu bu alan üniversite yerleşke alanı olarak belirlenmiş ve yine Ünye Belediyesi tarafından projesi hazırlanmıştı. Ancak arazinin eğimli olması nedeniyle inşaat maliyetlerinin yüksek çıkması yerleşke alanı ile ilgili alternatif bir yer arayışına yönlendirmişti. Bu noktadan sonra Ünye Havaalanının yerleşke olması konusunda yoğun çalışmalar ve görüşmeler sürdüren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan’la Ankara’da sık...