11 / 05 / 2024

ünye raylı hat projesi

ünye raylı hat projesi

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde test sürüşleri tamamlandı!

Antalya'da hayata geçirilen 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde tüm testler başarıyla tamamlandı.  Varsak-Müze arasındaki yeni hat önümüzdeki hafta yolcu taşımaya başlayacak. 

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

Sultangazi'ye raylı sistemi getirdik!

Sultangazi'de düzenlediği mitingte konuşan konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçenin 1994 öncesi dönemindeki durumunu hatırlatarak, raylı sistemin o günler için hayal dahi edilemediğini söyledi.

Esenboğa'ya raylı hat bir an önce ihale edilecek!

Esenboğa Havalimanı'na yapımı planlanan raylı sistemin ne zaman başlayacağı yönündeki soruya Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Hattın bir an önce ihale edilip yapılması lazım" yanıtını verdi...

İzmir'de 250 kilometrelik raylı sistem hattı inşa ediliyor!

İzmir'de toplu ulaşımda raylı sistemin payı yüzde 40’ı aştı. İnşaatı devam eden ve planlanan hatlarla birlikte raylı sistemin hat uzunluğunun ise 250 kilometreyi aşması planlanıyor.

Samsun Gar-Tekkeköy raylı sistem hattı yarın açılıyor!

Samsun’da, Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik ilave hat ile raylı sistem 30 kilometreye çıkacak ve vatandaşlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Tekkeköy ilçesine trenle gitme imkanına kavuşacak. Yeni güzergahın açılışı yarın gerçekleşecek.

Talas Raylı Sistem Hattı Cumartesi günü açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Talas Raylı Sistem Hattı için çalışmalar son aşamaya geldi. Test sürüşü yapılan hat 25 Ekim Cumartesi günü Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından hizmete açılacak.

Talas Raylı Sistem Hattı 25 Ekim'de açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Talas Raylı Sistem Hattı için çalışmalar son aşamaya geldi. Test sürüşü yapılan hat 25 Ekim Cumartesi günü Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından hizmete açılacak.

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı oylamaya sunuldu!

Başkan Menderes Türel’in çağrısıyla 200 milyon liralık dev yatırım için oylamaya katılan 8 bin 777 vatandaşın, 8 bin 631’i ‘evet’ oyu vererek “Raylı Sistem istiyoruz” dedi.

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı projesi için 8 bin 631 kişi oy verdi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı’ projesini, güzergah üzerindeki mahallelerin sakinlerinin onayına sundu. Proje için 8 bin 631 kişi evet oyu verdi...

Türk tasarım şirketi Gönye'ye İtalya'dan iki ödül geldi!

Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal tarafından 2010 yılında kurulan Gönye Proje Tasarım; inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin özellikle büyük çaplı projelerinde iç mimarlık proje tasarım hizmeti sunuyor...

ünye raylı hat projesi Haberi

ünye raylı hat projesi

Ordu Ünye Belediyesi’nin çalışmaları ile 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile Karadeniz Bölgesinin en gizemli yapılarından biri olan Ünye Kalesi’nde yeni bir dönem başlıyor. Ünye Belediyesi'nde yer alan habere göre; 1. ve 2. etap restorasyon çalışmaları sona eren ve içerisinde yer alan 2 adet dehlizde temizleme çalışmaları sona eren Ünye Kalesinde 250 metre uzunluğunda olan büyük dehliz için hazırlanan ve raylı sistemle ziyaret edilebilecek çalışma, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay aldı.

Ünye Kalesinde inceleme yapan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yücel Şenyurt ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay daha sonra Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile bir araya gelerek değerlendirme yaptı.

Türkiye'de ilk olacak

Ünye Kalesinde...