05 / 05 / 2024

üre gübresi 21 mayıs fiyat listesi

üre gübresi 21 mayıs fiyat listesi

Yıllık bazda en yüksek artış gübrede oldu, Gübre fiyatlarındaki artış yüzde 400'ü buldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Karadeniz'de yerli gübre üretmek için tesisler kurulacağını söylese de bu gübreler en erken 2023 yılı sonunda üretilecek.

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'de yaşanan son depremden sonra açıklamalar yaptı. Buna göre, Görür tarih vererek geçmişteki depremleri işaret ederek  deprem faaliyetlerinin belirli periyotlar ile tekrarlandığına da dikkat çekerek uyardı.

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Gıda enflasyonu dar gelirliyi vurdu! Yüzde 106'lık artış...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) verilerine göre, gıda enflasyonu ortalama yüzde 67 olarak gerçekleşti. En yoksul yüzde 20’lik gelir grubun gıda enflasyonu ise yüzde 105,5 olarak kaydedildi.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan uyarı kapsamında göre ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süresi bugün itibari ile doluyor. Buna göre, GİB araç sahiplerini SMS atarak uyarmaya başladı. İşte haberin detayları...

Adalet Bakanlığı 1.000 personel alacak! Başvurular yarın başlıyor!

Adalet Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek için toplam bin personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilana göre, müracaatlar 21 Kasım’da başlayacak.

İŞKUR açıkladı! Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personel alımına başladı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, İŞKUR üzerinden yaptığı açıklamada personel alımlarına başladığını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre SYD Vakfı 21-45 yaş arası personel alımı yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

TOROS ve İGSAŞ'tan gübre fiyat güncellemesi geldi! DAP ve NPK gübrelerin fiyatları arttı

Gübre piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ağustos ayına nazaran DAP ve NPK gübrelerinin maliyeti bir miktar tırmanışta. Üre gübresindeyse Eylül fiyatları şimdilik sabit görünüyor. Ancak küresel çapta gübre fiyatlarında hissedilen bu artış, yakın zamanda bu ürüne de zam olarak yansıyabilir.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

üre gübresi 21 mayıs fiyat listesi Haberi

üre gübresi 21 mayıs fiyat listesi

Türkiye'de çiftçinin üretim kalemleri içinde en fahiş fiyat artışı gübrede yaşandı. Üretim ve gıda fiyatlarını etkileyen benzine yüzde 200, mazota yüzde 240 zam yapıldı. Yaş çay alım fiyatlarına toplamda yüzde 73 zam yapılırken kuru çayın kilogram fiyatına ÇAYKUR trafından yüzde 43 zam yapıldı.. Tüpgaz’a yüzde 141, şekere yüzde 135, una yüzde 101 zam geldi.

TÜİK gıda enflasyonunu yüzde 89 açıkladı. Aynı TÜİK tarla gıda enflasyonu yüzde 118 açıkladı. Tarla gıda enflasyonunun artmasında en büyük pay sahibi kuşkusuz yurt dışından ithal edilen ÜRE Gübrelerinin fiyatları. Türkiye, ÜRE Gübresinde tamamen dışa bağımlı bir konumda. TÜİK, 2022 Mart ayına ilişkin üre gübresi ithalat rakamlarını açıkladı. Gübre fiyatları son bir yıl içinde rekor artışa sahne oldu. Gübrenin liste fiyatı geçen yıla göre 7 kat yükseldi.

TÜİK’in Mart ayına yönelik yayınladığı gübre...