02 / 05 / 2024

urla barınak yıkımı

urla barınak yıkımı

İzmir'in Urla ilçesinin Balıklıova mahallesinde, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapıların yıkımı sürerken, mahalle halkı, bölgeyi ikiye bölen barınakların yıkımına destek çıktı.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!

Çeşme Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın imar barışından faydalanarak normal şartlarda 2 kat konut imarı olan alana yaptığı 29 ayrı bölümden meydana gelen 6 katlı rezidans için yıkım kararı verdi. 

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Bodrum’da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor!

Bodrum Gündoğan’da inşaatı durdurulan otelin yıkım işlemleri devam ediyor. İmar barışına aykırı yapı sayısında ilk sırada bulunan Muğla genelinde ise 1351 binanın yıkılacağı belirtildi...

Antalya’daki bin 810 yapı için yıkım kararı!

Antalya’da İmar Barışı ardından yapı denetimlerinin artmasıyla 227 yıkım gerçekleşti. Bin 810 yapı içinde yıkım kararı alındı.

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Uzungöl’de yıkım gerginliği!

Trabzon Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan kaçak binaların yıkımı için ekipler gece yarısı operasyonuyla harekete geçerken, çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş da gözaltına alındı.

Uzungöl'de yıkımı beklenen yapılara bakanlık incelemesi!

Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan 118 yapının sahipleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan bölgenin incelenmesi talebinde bulundu. Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, " Artık yıkım tartışmaları bitmeli ve tamamen turizme odaklanmalıyız" dedi…

Uzungöl'de tahliye süresi doldu! Yıkım nöbeti başladı!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre 5 Ekim’de doldu. Ancak 118 yapı sahibinin yapıları boşaltmaması ve itirazları nedeniyle yıkımlar gerçekleşemedi.

urla barınak yıkımı Haberi

urla barınak yıkımı

Urla ilçesinde yılan hikayesine dönen ve büyük tartışmalara neden olan Balıklıova mahallesinde 74 kaçak yapının yıkım işlemi Danıştay'ın kararıyla birlikte hızlandı. Barınakların Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle böyle bir karar alınırken, mahkeme kararı sonrası bazı vatandaşlar kısa süreli direnişin ardından yapıları boşalttı. Öte yandan, bölge Büyükşehir Yasasıyla birlikte Urla Belediyesine devredilirken, belediye yetkilileri, yıkım kararı bulunan bölgede yeni bir projenin hayata geçirileceğini bildirdi. Bölgeden edinilen bilgiye göre, barınakların yapım tarihinin 1990'lı yıllara kadar dayandığı öğrenildi.


Balıklıova mahallesinde yaşayan bazı vatandaşlar tahliye kararının ardından gerçekleşen yıkım kararına destek çıktı. 194 parselde yer alan kaçak yapıların yıkımına memnun olduklarını belirten bazı vatandaşlar, barakalarından çıkmak istemeyen kaçak yapı sahiplerini haksız bulduklarını ifade etti.


BARINAKLAR BÖLGEDE NASIL YAPILDI?


Balıklıova Muhtarı Akın Yılmaz da, gelinen süreç hakkında...