06 / 07 / 2024

Urla Yassıca Ada Tesislerine kaç kişi geldi

Urla Yassıca Ada Tesislerine kaç kişi geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Yassıca ada bu yılda tatilcilerden büyük ilgi gördü. Tahminlere göre 30 bine yakın kişinin geldiği ada, günübirlikçilere en ekonomik deniz eğlencesi oluyor.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (Bulgurlu) Mah., 2792 Ada 1 Parselin Doğusunda Kalan Tescil Dışı Alan Ve 2792 Ada 2 Parsele İlişkin, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Küçük Çamlıca Mahallesi 53 Ada 2 Parsel imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 53 Ada 2 Parsel Sayılı Taşınmaza İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Küçük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 788 Ada İçerisinde Ve Etrafında Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Yassıören 1/100000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Yassıören Mah. 149 ada 201 ve 154 parseller, 161 ada 4 parsel ile bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Murat Kurum'dan Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı yönünde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. 

Yassıca Adaları yapılaşmaya açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketince Fethiye ilçesindeki Yassıca Adaları'nın özel şirkete kiraya verildiği ve yapılaşmaya açılacağı duyumları, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Darıca'da 7.5 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

T.C. Gebze İcra Dairesi, Kocaeli ili, Darıca ilçesi, Cami Mahallesi, 2554 ada 85 parselde yer alan tarlayı 7 milyon 457 bin 805 TL'ye satıyor...

Üsküdar Küçükçamlıca 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi 43 Ada 31, 36, 37, 39 Sayılı Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Urla Yassıca Ada Tesislerine kaç kişi geldi Haberi

Urla Yassıca Ada Tesislerine kaç kişi geldi


Urla’da bulunan adalardan birisi olan Yassıca Ada (Alman Adası) tesisleri 2014 sezonunu kapattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Yassıca ada bu yılda tatilcilerden büyük ilgi gördü. Tahminlere göre 30 bine yakın kişinin geldiği ada, günübirlikçilere en ekonomik deniz eğlencesi oluyor.


Yaz sezonu boyunca İzdeniz tarafından gemilerle, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Grand Plaza Turizm A.Ş. tarafından işletilen Yassıca Ada tesislerine, Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden seferler düzenlendi. Adada gerekli sağlık ve güvenlik hizmetleri, cankutaranlar, doktor ve hemşireler tarafından sağlandı. Tesis sorumlusunun bilgisine göre hafta sonları adaya 2 gemi sabah gelip akşamüstü dönüş yaptı. Hafta içi ise tek gemi ile tatilciler adaya taşındı. Gidiş-dönüş ücreti 15 TL. olan gemi ücreti Pazartesi günleri adaya taşınan engelliler, gaziler ile huzurevi sakinlerinden bu ücret alınmadı. Her yıl artan...