13 / 05 / 2024

Uşak katı atık

Uşak katı atık

Uşak'ta katı atıklar enerjiye dönüştürülüyor. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde ( UKOSB ) üretilen katı atığın buhar veya elektrik enerjisine dönüştürülmesine yönelik çalışma başlatıldı...

Seyahat edecek olanlar dikkat! Bunları yapın, uçak biletini ucuza alın!

Son zamanlarda ulaşım ücretlerinde de önemli fiyat artışları yaşanmakta. Özellikle uçak biletleri artık her vatandaşın bütçesine göre değil. Peki çok önemli bir işiniz ya da uçakla seyahat etmeniz gerekiyor ancak bütçeniz yeterli değilse, bunun da bir çözümü var. Nasıl mı? İşte yanıtı…

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Bakanlık müjdeyi verdi! Uçak biletleri artık indirimli olacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Bakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandı. Artık uçak biletleri indirimli olacak. İşte detaylar!

TOKİ'den Uşak'a hükümet konağı müjdesi! İhalesi yarın!

Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Uşak'a hükümet konağı müjdesi!

Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Nisan 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi açıldı!

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi bugün 24 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Hüseyin Daşgın'ın 2 katlı binasında kaçak kat yıkıldı!

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Köyceğiz gölü manzaralı 2 katlı evine kaçak kat yaptırıp, yasal tarihten sonra yaptığı halde İmar Barışı kapsamına sokmaya çalışmıştı. 

Uzunlar Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunlar Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Doğan Uzun tarafından 500 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da kuruldu.

Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Anonim Şirketi 10 milyon TL sermaye ile bugün Ahmet Cengiz Özdemir tarafından  kuruldu.

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketiİsmail Kabul tarafından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Uşak katı atık Haberi

Uşak katı atık

UKOSB Müdürü Cüneyt Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Uşak Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile (ABİGEM) atıkların enerjiye dönüştürülmesine yönelik fizibilite çalışması yaptıklarını belirterek 120 bin liralık bütçesi olan çalışmanın 65 bin lirasının Zafer Kalkınma Ajansınca karşılanacağını söyledi.


Katı atıkların enerjiye dönüşümüyle çevreye ve ekonomiye katkı sağlanacağını ifade eden Öztürk, "Her geçen gün büyüyen ve gelişen Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde deri, tekstil ve geri dönüşüm konularında faaliyet gösteren tesisler arıtma çamurlarıyla günde yaklaşık 450 ton katı atık üretiyor. Atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve ekonomiye geri kazandırılması için fizibilite çalışması başlattık" diye konuştu.


- "Atıkların yanmasıyla linyit kömürü kadar enerji açığa çıkarabiliyoruz"


Öztürk, projenin hayata geçirilmesi durumunda, bölgede üretilen katı atıkların buhar veya elektrik enerjisine dönüşeceğini anlatarak, şunları kaydetti:


"Atıklar gazifikasyon...