18 / 05 / 2024

Uşak Kırık Minare Camii

Uşak Kırık Minare Camii

Uşak’taki 200 yıllık Kırık Minare Camii, 2005’teki yanlış restorasyondan sonra bu kez de camiyi hizmet binası olarak kullanan vakfın yaptırdığı doğalgaz çalışmaları sırasında tahrip edildi

Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil'e 'belediye' şoku: 'Tiny house'ları kaldırıldı!

İzmir'in Karaburun ilçesindeki sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar belediye kararıyla kaldırıldı.

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Vural Akışık kimdir? Kaç yaşında? Ahmet Vural Akışık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Vural Akışık'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Vural Akışık'ın hayatına dair merak edilenler.

En ucuz uçak bileti nereden, nasıl alınır? İşte en ucuz uçak bileti bulmanın 7 yolu!

Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması seyahat severler açısından büyük bir sorun. Ancak bazen özellikle yurt dışı gezilerde ucuza uçak bileti bulmak o kadar da imkansız değil. Yeter ki ucuz uçak bileti bulmanın püf noktalarını bilelim!

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Uçmayan kalmasın! Havayollarında büyük fırsat! Uçak biletlerine yüzde 50’ye varan indirim

Kış tatili planlayanlar, yazını şimdiden ayarlayanlar… Bu fırsat kaçmaz. Uçak bileti kampanyalarında böylesi görülmedi. Corendon Airlines yüzde 50’ye varan indirim fırsatı sunuyor. İşte tarihler ve dataylar…

Çiftçiler müjde Başak Traktör fiyatlarını duyurdu! Yıl sonunun son şansı! İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Bahçesine traktör almak isteyen çiftçiler traktör fiyatlarını araştırıyor. Bu kapsamda çiftçilerin merakla takip ettiği Başak Traktör fiyatları yayımlandı. İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Tarlasına traktör alacak çiftçiler müjde! Başak Traktör fiyatlarını açıkladı! İşte 20 Aralık 2022 fiyat listesi!

Çiftçilerin merakla takip ettiği Başak Traktör fiyatları yayımlandı. Peki, Başak traktör fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 20 Aralık 2022 fiyat listesi...

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Uçak bileti fiyatlarının özellikle yurt içi hatlarda çok düşük loduğunu belirten Pegasus Başkanvekili Mehmet Nane, havayolu şirketlerinin personel hariç tüm giderlerinin döviz bazlı olduğuna işaret etti.

Bakanlık müjdeyi verdi! Uçak biletleri artık indirimli olacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Bakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandı. Artık uçak biletleri indirimli olacak. İşte detaylar!

Uşak'ta satılık arsa fırsatı! İhalesi yarın! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Uşak ili, Banaz ilçesi İslam Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

Uşak Belediyesi 2 arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Uşak Belediye Başkanlığı, Uşak Beylerhan Köyü'nde yer alan 2 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların satış ihalesi 22 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesindeki hastanenin temel atma törenine CHP'li yetkililerin çağrılmadığı iddialarını ve devlet hastanesine ait arsanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği iddialarını yanıtladı.

Uşak Kırık Minare Camii Haberi

Uşak Kırık Minare Camii

Uşak'ta 200 yıllık tarihi Kırık Minare Camii'ni doğalgaz tesisatı döşeyeceğiz diye delik deşik ettiler. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tarihi SİT alanı kabul edilen ve adını, geçirdiği depremlerde minaresinin yıkılmasından alan "Kırık Minare Camii", 2005 yılında yaşanan yanlış restorasyon olayından sonra, şimdi de doğalgaz faciasına maruz kaldı. Uşak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (UŞİMDER) tarafından dernek binası olarak kullanılan tarihi Kırık Minare Camii'ne doğalgaz tesisatı döşenmesi sırasında, borularının duvarlara dübellenmesi ve binanın duvarlarına zarar verilmesi isyan ettirdi. 


Suç duyurusunda bulunuldu 


Eski Uşak Araştırmaları Derneği Başkanı (ESKUDER) Savaş Karahangil, camiyi İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin kullandığını hatırlatarak, "Bu tarihi eserle ilgili uygulamayı fark edince çok üzüldük. Tam bir skandal. Kültür Varlıkları envanterine girmiş bu esere bir çivi dahi çakamazsınız. Yetkilileri göreve...