02 / 05 / 2024

Uşak Tabiat Parkı Gelişim Projesi

Uşak Tabiat Parkı Gelişim Projesi

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü

Uşak Kent Park tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle Uşak’ta 110 bin metrekare alan üzerine oturması tasarlanan Kent Park'ın yaklaşık yüzde 70'i tamamlandı.

Uşak dönüşümle gelişecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan “Kentpark, mahalle konakları, köprülü kavşaklar, kentsel dönüşüm, modern yollar, park ve bahçeler gibi çalışmalarımızla halkımıza en iyi hizmeti vermek için gayret gösterdik” diye konuştu.

Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak!

Uşak’a kazandırılan 120 bin metrekarelik Kent Park alanı yenilenmenin anahtarı oldu. Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak. 

Gölcük Tabiat Parkı ihalesi bugün!

Gölcük Tabiat Parkı için ihale bugün saat 14.30'da yapılacak. 500 bin kişinin ziyaret ettiği, milyonlarca kişinin fotoğraf çektirdiği o evin bulunduğu Gölcük Tabiat Parkı için nefesler tutuldu.

Türkiye'nin 223. tabiat parkı Mardin'de ilan edildi!

Mardin'in Derik ilçesinde GAP Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu 527 dekarlık alan, Bakan Veysel Eroğlu'nun imzası ile koruma altına alındı. Park, Türkiye'nin 223. tabiat parkı ilan edildi...

Uşak Kent Park Projesi yıkımları başladı!

Uşak'ta hayata geçirilen Kent Park Projesi kapsamında yıkımlar başladı. İlk balyozu Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan vurdu.

Uşak Kent Park çalışmaları sürüyor!

Uşak Kent Park projesinde çalışmalar sürüyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Sportif Kulübü yetkilileri Kent Park projesini inceledi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara açılmadı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, parkın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılacak?

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın koruma derecesinin düşürülmesine yönelik çalışma TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları TBMM'de!

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. TBMM toplantısında CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Konya'daki uçak restoran ve kafe hizmete girdi!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Yolu’nda toplam 321 bin metrekarelik alanda yaptığı Türkiye’nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı’ndaki uçak restoran ve kafe hizmet vermeye başladı.

Uşak'taki dönüşüm projesinde sona gelindi!

Uşak Belediyesi 2016 yılında projelerin hayata geçmesi adına olumlu çalışmalar yaptı. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de sona yaklaşıldı ve Kent Park Projesi'nde somut gelişmeler yaşandı.

Uşak Tabiat Parkı Gelişim Projesi Haberi

Uşak Tabiat Parkı Gelişim Projesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, Taşyaran Vadisi'nin turizme kazandırılması için 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etüt çalışmalarının tamamlandığını, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun onayını beklediği söyledi. 


Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'ndeki taşların yüzlerce yıldır akan su tarafından oyulması ve birbirinden ilginç şekiller alması nedeniyle halk arasında 'Taşyaran' adı verilen bölgenin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 


Taşyaran Vadisi'nin turizme kazandırılarak bölgeye turist çekilmesinin hedeflendiği proje, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sunuldu. Bakan Eroğlu'nun onayı beklenirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin projeyle ilgili bilgiler verdi....