14 / 05 / 2024

uşakta ev kiraları yüzde 2 yükseldi

uşakta ev kiraları yüzde 2 yükseldi

Haziran ayında Uşak'ta metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.00 oranında arttı ve Uşak kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Kocaeli Karamürsel'deki 25 bin TL'ye kiralık ev şaşırttı: 'Mağramsı bir ev!'

2022'de ev kiraları için getirilen yüzde 25 zam sınırı, kimi ev sahiplerini mağdur ederken; evini yeni kiraya verecekler fahiş rakamlarla dudak uçuklatıyor. Kocaeli Karamürsel'deki bir ev sosyal medyada gündem oldu. İşte o ev ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru ünlü doktordan bir isyan daha: Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla sık sık gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 1 Şubat'ta duruşması olduğunu söyleyerek, "Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne." dedi.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarının erişilemez boyutlara yükselmesinin ardından, İstanbul'da deprem korkusuyla yeni trendler oluştu. Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu. Peki tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Kirada indirim isteyebilirsiniz! Bütün ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiriyor! Haklarınız neler?

Fahiş şekilde artan ev kiraları sebebi ile son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerginlikler çoğaldı. Peki, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmediği ve sahip olduğu haklar neler? İşte detaylar…

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Kiracıların birçoğu bunu bilmiyor! Hem ev sahibi hem de kiracı borçlu çıkabilir! İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bazı noktalar gündeme geldi. Kiracıların birçoğu hatta ev sahiplerini de ilgilendiren önemli bir husus konuşuluyor. İşte detaylar!

İşte kiralar bu sebep ile düşecek! Ev sahipleri çok pişman!

Artan ev kiraları ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar rekor sayıya ulaştı. Uzmanların öngörüleri ise ev sahiplerinin bu durumdan sıkıldığı ve bu sebep ile kira fiyatlarında düşmeye gidecekleri yönünde. İşte detaylar…

uşakta ev kiraları yüzde 2 yükseldi Haberi

uşakta ev kiraları yüzde 2 yükseldi

İkinci El Konutlar Fiyat Endeksleri 2015 Haziran ayı raporu açıklandı. Rapora göre Yalova konut fiyatların en çok yükseldiği şehir, Uşak ise kira fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.


Haziran ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 0.72 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.68 oranında arttı.



Haziran ayında Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 1.33 oranında (beklenti yüzde 1.08); geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 16.64 oranında artış gerçekleşti. Temmuz 2015 için Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi tahmin değeri 170.3 olarak öngörülmekte olup, beklenen aylık değer artış oranı yüzde 0.91.


Haziran ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Satılık Konut...