14 / 05 / 2024

uşakta neden ev kiraları yükseldi

uşakta neden ev kiraları yükseldi

Haziran ayında Uşak'ta metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.00 oranında arttı ve Uşak kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

2.3 milyon TL'ye ev alacakların aylık ödemesi 21.790 TL! Artık hesaplar 'Kiracı yarısını öder' diyerek yapılıyor!

Konut fiyatlarının ve konut kredisi faizlerinin düşüp düşmeyeceği milyonlarca kişinin merak ettiği durumlardan. Peki şu an krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar neler dedi? İşte konut kredisi hesabı ve vatandaşların yorumları... 

Vatandaş neden ev alamıyor? 

Türkiye'de son 2 senede konut fiyatları uçtu. Fiyatların artmasıyla vatandaş konuta erişimde zorluk yaşamaya başladı. Peki, kiracılar neden ev alamıyor?

Fahiş kiralar öğrencileri de vurdu: Eğitimlerini dondurmayı bile düşünüyorlar!

İstanbul'da öğrenci olmanın maliyeti son bir senede uçtu. Özellikle ev ve özel yurtta barınan öğrencilerin durumu daha kötü. Kentte özel yurtta barınmanın maliyeti bir yılda yüzde 213,94 arttı. Bazı öğrenciler eğitimlerini dondurmayı bile düşünüyorlar...

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

Kon Yapı CEO’su Berna Mun yaptığı açıklamada kiralık konutların karaborsaya düştüğünü kaydederek, kiracı ile uğraşmak ev sahiplerinin evlerini satmayı tercih ettiğini belirtti.

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Fiyat performans ürünü Altus çamaşır makinesine büyük ilgi! İşte özellikleri ve fiyatı

Altus AL devir çamaşır makinesinde emniyetli kullanım imkanı üst düzey olduğu için ev hanımları çok fazla rağbet ediyor. Dolayısı ile fiyatı en çok araştırılan ürünler arasına giriyor.  Peki 08 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

TÜİK emlak piyasası verilerini paylaştı! Konut fiyatları uçunca kimse ev sahibi olamıyor!

Türkiye genelinde konut satışlarının azalması, TÜGEM Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak tarafından vurgulandı. Koçak, son 1,5-2 yıl içinde konut fiyatlarında önemli bir artış olduğunu belirtti.

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Ev sahibim kirayı elden alıyor ne yapmalıyım?

Kiracı her ay oturduğu konutun bedelini ev sahibine öder. Ancak bu durum nasıl işlemeleridir? İşte bu konuya dair detaylar!

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!

Konuta hücum başladı, fiyatlar bir yılda yüzde 200'e yakın arttı! Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. Peki ev fiyatları neden yükseliyor? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Paşabahçe mağazalarında ayın fırsatları bitmiyor! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi

Şişecam Topluluğu’nun Cam Ev Eşyası grubunun zincir mağazası Paşabahçe’de Eylül ayı fırsatları göz kamaştırıyor. Evinize bambaşka bir hava katmak için mutlaka uğramanız gereken Türkiye içinde ve yurt dışında 48 mağazanın yanı sıra online alışverişlerde keyifli anlar sizi bekliyor.

uşakta neden ev kiraları yükseldi Haberi

uşakta neden ev kiraları yükseldi

İkinci El Konutlar Fiyat Endeksleri 2015 Haziran ayı raporu açıklandı. Rapora göre Yalova konut fiyatların en çok yükseldiği şehir, Uşak ise kira fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.


Haziran ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 0.72 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.68 oranında arttı.



Haziran ayında Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 1.33 oranında (beklenti yüzde 1.08); geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 16.64 oranında artış gerçekleşti. Temmuz 2015 için Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi tahmin değeri 170.3 olarak öngörülmekte olup, beklenen aylık değer artış oranı yüzde 0.91.


Haziran ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Satılık Konut...