06 / 05 / 2024

Üsküdar Devlet Hastanesi imar planı

Üsküdar Devlet Hastanesi imar planı

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu 29 Ağustos’ta açılacak!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, aile sağlığı merkezinin açılış töreninde Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 29 Ağustos’ta, Çekmeköy Devlet Hastanesini de 15 Temmuz’da açılacağını söyledi.

TCDD'den Üsküdar Altunizade'de satılık dubleks daire!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Üsküdar Altunizade'de bulunan dubleks daireyi satışa çıkardı. İhalesi Pazarlık Usulü ile yapılacak gayrimenkulün son teklif verme tarihi 17 Kasım 2016 olarak belirlendi.

Dap Yapı Acıbadem Projesi iletişim!

Dap Yapı Acıbadem Projesi iletişim için 444 43 46 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Üsküdar Devlet Hastanesi'ne yakın bir bölgede yer alacak projenin ön talep dönemi devam ediyor.

Gölcük Çayırova'ya yeni devlet hastanesi geliyor!

Bakan Fikri Işık, Darıca Farabi Devlet Hastanesinin Eğitim Araştırma Hastanesine dönüşeceğinin müjdesini verirken Çayırova'ya ise yeni bir devlet hastanesi yapılacağını söyledi.

Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi güçlendirildi!

Olası bir depremde yüksek derecede risk taşıması nedeniyle İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (IPKB) tarafından güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi önümüzdeki günlerde hizmete açılıyor.

Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi açılıyor!

Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak Olası bir depremde yüksek derecede risk taşıması nedeniyle İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (IPKB) tarafından güçlendirme kapsamına alındı..

Validebağ Devlet Hastanesi depreme karşı güçlendirildi!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi ( İPKB ) tarafından yüksek derecede risk taşıması nedeniyle güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirildi.

Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi güçlendirildi!

Depremde yüksek derecede risk taşıması nedeniyle İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi önümüzdeki günlerde hizmete açılıyor.

Üsküdar Zeynep Kamil Hastenesi 1933 yılında açılmış!

25 Temuz 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi 25 Temmuz 1933 yılında açılmış. Hastanenin 1933 yılında iki tane uzman doktoru varmış.

Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi önü zeminaltı otopark yapım işi!

Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi önü zeminaltı otopark ve bağlantı yolları inşaatı yapım işi için ihale yapılacak...

Doğuş İnşaat, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu için imzayı atıyor!

Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş., 15 Eylül 2011 tarihinde kazandığı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri ihalesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü ile birlikte bir imza t

Üsküdar Anadolu Meslek Lisesi kız yurdundaki tadilat 2 aydır bitmiyor!

Üsküdar Anadolu Meslek Lisesi'ndeki 60 kişilik kız öğrenci yurdunda iki aydır bitmeyen onarım çalışmaları öğrencileri çileden çıkardı. Öğrenciler inşaat halindeki yurtta kalıyor

Üsküdar Devlet Hastanesi imar planı Haberi

Üsküdar Devlet Hastanesi imar planı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Üsküdar Devlet Hastanesi'nin yıkılıp yeniden inşa edileceğini fakat alanda uygulamanın dayanağı olacak alt ölçekli imar planının olmadığını ifade ederek 1/1000'lik imar planı değişikliği hazırlanmasını talep etti.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; talebin ardından Üsküdar Belediyesi’nin geçen Haziran'da hazırladığı plan, onay için İBB Meclisi'ne iletildi. Plan değişikliğinin, AKP-MHP grubunun oyları CHP-İYİ Parti grubunun muhalefeti ile kabul edildiği belirtildi. 

PLANDA NE DEĞİŞTİ?

Yaklaşık 64 bin metrekare büyüklüğündeki hazineye ait parselin 58 bin metrekarelik bölümü için ilçe belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği ile “sağlık tesisi alanı” şeklinde olan bölümün bir kısmı “belediye hizmet alanı-sosyal kültürel merkez”  şeklinde değiştirildi. Mevcut park alanının bir kısmı da “sağlık tesisi ve sosyal tesis alanı-rehabilitasyon ve bakım merkezi” fonksiyonu kapsamına dahil edildi. Plan değişikliğiyle...