06 / 05 / 2024

Üsküdar evleri nasıl olacak

Üsküdar evleri nasıl olacak

TRT Radyo 1’de Sırrı Er’in sunduğu Yönetimler ve Çözümler Programının konuğu olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede başlatılan yerinde dönüşümle ilgili verdi. Türkmen, kentsel dönüşümde ‘Üsküdar Evleri’ geleneğini başlatacaklarını kaydetti.

Üsküdar 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Üsküdar ilçesi, 3. Etap Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgelerine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 07.12.2019 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı.

Üsküdar 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Üsküdar İlçesi, 1310 ada, 76 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri teklifleri; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

Üsküdar 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, 1151 Ada 44,74,101,102,193,195,197,198,200,201 Parseller, 802 Ada 5,6,10,11, Parseller, 804 Ada 57 Parsel ile Tescil Dışı Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıktı.

Emekliler ve dar gelirliler nasıl kira yardımı alır?

SGK SSK Bağkur emeklisi kira ev desteği alma şartları nedir? Emekliye ve dar gelirliye kira yardımı nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

Türkiye’nin ilk millet kıraathanesi Üsküdar'da açılıyor!

Hürriyet yazarlarından Ertuğrul Özkök, Üsküdar'da hayata geçirilen millet kıraathanesini gezdi...

Üsküdar’da örnek dönüşüm başladı!

Üsküdar’da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarına ‘Örnek Kentsel Dönüşüm’ adını verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar evleri geleneği çerçevesinde başlattığımız çalışmalarla ilçede mahalle yaşantısı hiç bitmeyecek” diye konuştu...

Üsküdar Ömürtepe Evleri'nde icradan satılık 13 villa!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi'nde yer alan Ömürtepe Evleri'ndeki 13 villa toplamda 11 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

TCDD'den Üsküdar'da satılık dubleks daire!

TCDD, Üsküdar Altunizade'deki dubleks daireyi ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale, 29 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Üsküdar Küçük Çamlıca özel eğitim alanı imar planı askıda!

İstanbul Üsküdar'a bağlı Küçük Çamlıca'da 58 ada, 1 ve 2 parsellerin, Günübirlik Tesis Alanı'ndan Özel Eğitim Tesis Alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin imar sorunu TBMM'de!

Üsküdar'a bağlı Yavuztürk mahallesinin imar sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Altunizade Koşuyolu Koru Evleri satılık!

Üsküdar'a bağlı Altunizade bölgesinde inşa edilen Altunizade Koşuyolu Koru Evleri satılık daire fiyatları metrekare birim bazında 5 bin dolardan başlıyor.

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı ihalesi 8 Eylül'de!

Üsküdar Belediyesi ''Çavuşdere Dönüşüm ve Gelişim ile Belediye Hizmet Binası'' projesi kapsamında Üsküdar Belediyesi yeni binası inşaatı satışa çıkarıldı. İhalesi 8 Eylül Perşembe günü yapılacak taşınmazın bedeli 310 milyon TL olarak belirlendi.

Üsküdar evleri nasıl olacak Haberi

Üsküdar evleri nasıl olacak

Üsküdar’ın tarihiyle ilgili bilgi veren Başkan Türkmen, İstanbul’un fethinden yaklaşık 350 yıl önce Müslümanların ata yurdu Üsküdar’ın o günden bu yana sevginin ve tahammülün şehri olduğunu kaydetti. 


Projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Türkmen, en önemli projenin, yerinde kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, Ümraniye sınırı yakınlarında, Boğaz arka görünüm bölgesinde, mülkü belediyeye ait arazilerde yerinde dönüşüm projesini başlatacaklarını söyledi. Olağan üstü toplanan Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin kararından sonra çalışmaların başladığını da belirten Türkmen, “Yapılacak olan evler, yeni bir estetik anlayışla yükselecek. Üsküdar’a yakışır konutlar olacak, Üsküdar evleri olacak. 2015 yılının ilk aylarında ciddi konut üretmiş olmayı hedefliyoruz. Üsküdar’a karşı herkesin bir görevi, sorumluluğu var. ‘1-2 kat fazla imar verin biz evimizi yapalım’ anlayışı kolaycılık oluyor” diye konuştu.


"Estetik bizim için olmazsa olmazdır"


Başkan Hilmi Türkmen,...