04 / 05 / 2024

Üsküdar Sancaktepe Metrosu bağlarbaşı

Üsküdar Sancaktepe Metrosu bağlarbaşı

Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu, inşaatının Bağlarbaşı İstasyon çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan yollar, 9 Şubat 2014 Pazar günü 2 şerit olarak yaya ve araç trafiğine açılıyor.

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı açıldı!

Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2. etabını bugün açacak

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabı 21 Ekim Pazar günü açılacağını duyurdu.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu 21 Ekim'de açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabının 21 Ekim Pazar günü açılacağını müjdeledi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bu ay sonu açılmış olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı en geç bu ay sonu açılmış olacak" dedi...

Yamanevler-Sancaktepe Metrosu'nun test sürüşleri tamamlandı!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı yarın hizmete açılıyor. Metro hattının ikinci etabının test sürüşleri tamamlandı.

Yamanevler-Sancaktepe Metrosu Ağustos'ta açılacak!

Yamanevler-Sancaktepe bölümünün hizmete alınması için test sürüşlerinin devam etmesi nedeniyle  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nda 3 gün daha ulaşım hizmeti verilmeyecek...

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu Ağustos'ta açılacak!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı hizmete açılacak. 

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı 2. kısımda son durum!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2. kısım çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden metro hattında açılış tarihi netleşmedi. 

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum!

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete açıldı. Peki, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum ne?

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Hattı'nda 2. etap heyecanı!

İlk etabı geçen ay açılan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Metro Hattı'nın 2. etabı Haziran'da açılacak..

Üsküdar Sancaktepe Metrosu bağlarbaşı Haberi

Üsküdar Sancaktepe Metrosu bağlarbaşı


Mahir İz Caddesi (Marmara Üniversitesi-İlahiyat Fakültesi Camii önü), Kısıklı Caddesi, Nuh Kuyusu Caddesi, 9 şubat Pazar günü 2 şerit olarak trafiğe açılacak. Metro çalışmaları ise, 2 şerit trafik verildikten sonra kalan alanlarda sürdürülecek.


Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattında çalışmalar aralıksız sürüyor. Bağlarbaşı İstasyonu’ndaki trafiğe etki eden bölümler, planlanan süreden 6 ay önce bitirildi. 9 Şubat 2014 tarihinden sonraki faaliyetler, istasyon çalışma alanı daraltılarak devam edecek.


Son 10 yılda %176 oranında artan raylı sistemler uzunluğunu daha da artıracak olan ve Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan metro hattında çalışmalar, 17 noktada, 1520 personelle, 7/24 esasına göre sürdürülüyor.


Uzunluğu 20 km olan, 16 istasyondan oluşan ve 2015 yılında tamamlanması planlanan hatta, 10bin 548 metre NATM (Yeni Avusturya Tünel Açma Metodu)...