15 / 05 / 2024

Üsküdar Validebağ sosyal tesis inşaatı

Üsküdar Validebağ sosyal tesis inşaatı

Üsküdar Validebağ'da tekrar inşaat çalışmaları girişimi tepkilere yol açtı. Validebağ Gönüllüleri girişimi inşaatı durdurdu .

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Validebağ Korusu Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildi!

Üsküdar Belediye Meclisi'nin olağanüstü oturumunda Validebağ Korusu'nun tahsisi karar bağlandı. Koru Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edildi...

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Toplumsal fayda odaklı projeleriyle sosyal belediyecilikte ilklerin mimarı olan Üsküdar Belediyesi yarıtımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi, Bulgurlu’da hizmete açıldı. 

Üsküdar'a dev sosyal tesis!

Üsküdar Belediyesi'nin Selamiali Mahallesi’nde hayata geçirdiği dev sosyal tesisin inşaatı son sürat devam ediyor.

Üsküdar Selami Ali Sosyal Tesisleri’nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin Selami Ali Mahallesi’nde hayata geçirdiği içerisinde kapalı spor salonu, düğün salonu, otoparkın bulunduğu Selami Ali Sosyal Tesisleri’nin temeli atıldı.

Üsküdar Cengiz Hasbal Parkı açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği Cengiz Hasbal Parkı açıldı. Açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Üsküdar Şenol Güneş Parkı hizmete açıldı!

Üsküdar Kirazlıtepe’de içinde 250 araçlık otopark, 30 bin kişilik yemek yapılabilen mutfak, park ve sosyal tesis bulunan 7 bin metre karelik Şenol Güneş Parkı hizmete açıldı.

Üsküdar Validebağ'daki sosyal tesis inşaatı durduruldu!

Üsküdar Validebağ'da tekrar inşaat çalışmaları girişimi tepkilere yol açtı. Validebağ Gönüllüleri girişimi inşaatı durdurdu .

Nezih Küçükerden'den Üsküdar Validebağ Koru Camii açıklaması!

Validebağ Koru Camisi'nin 27 milyon lira vergi borcu karşılığında Üsküdar Belediyesi tarafından Hazine'ye devredildiği ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li üyesi Nezih Küçükerden devir işlemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Üsküdar Validebağ Koru Camii satıldı mı?

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Yılmaz Özdil bugünkü yazısında Üsküdar Validebağ korusuna inşa edilen Validebağ Koru Camii'nin satışını kaleme aldı. İşte Yılmaz Özdil'in o yazısı...

Üsküdar Validebağ sosyal tesis inşaatı Haberi

Üsküdar Validebağ sosyal tesis inşaatı

Üsküdar Validebağ'da tekrar inşaat çalışmaları girişimi tepkilere yol açtı. Validebağ Gönüllüleri girişimi durdurdu .


İstanbul Üsküdar'da bulunan ve 1. derece doğal SIT alanı statüsünde olan Validebağ Korusu içinde Abdülaziz Av Köşkü'niin arka kısmında, eski ahırların olduğu bölgede inşaat firması "sosyal tesis" yapılacağı gerekçesiyle tekrar çalışmalara başlama girişiminde bulundu, inşaatı Validebağ Gönüllüleri engelledi. 


İstanbul Valiliği'nin inşaat projesinin yeniden başlatılması direktifiyle inşaat firması alana 27 Eylül günü kum getirdi. Validebağ Gönüllüleri ve mahalle sakinleri yetkililerle görüşerek yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyleyerek alanda bekleyişe geçti. 


Çevre gönüllülerinin tepkisi sonucu, 28 Eylül sabahı İstanbul Valiliği'nde yapılan görüşmede inşaatın durdurulması ve malzemelerin alandan kaldırılmasına karar verildi, inşaat malzemeleri alandan kaldırıldı. 


Ne olmuştu? 

Doğal SİT alanı olmasına rağmen Validebağ'ın farklı noktaları bir bir yapılaşmaya açılıyor, korunun içinde düğün salonu, camii gibi...