28 / 07 / 2024

Utarit İzgi biyografi

Utarit İzgi biyografi

Mimar Utarit İzgi kimdir? Mimar Utarit İzgi, yaşadığı sürece hangi işlere imza attı? Mimar Utarit İzgi hangi ödüllerin sahibi oldu? İşte mimar Utarit İzgi'nin biyografisi...

Anka Günlük Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Turizm Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Günlük Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Turizm Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Mert ve Recep İzgi ortaklığında kuruldu.

Fokas Yapı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Fokas Yapı İnşaat Anonim Şirketi Bakırköy'de Doğuş İzgi tarafından kuruldu.

İmaret İnşaat Taahhüt Enerji Bilişim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İmaret İnşaat Taahhüt Enerji Bilişim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır İzgi tarafından kuruldu.

İzgi Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

İzgi Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Can Ünver tarafından kuruldu.

İzgi Hafriyat Madencilik İnşaat Lojistik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzgi Hafriyat Madencilik İnşaat Lojistik Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Onur İzgi tarafından kuruldu.

İzgi Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzgi Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Engin İzgi ve İbrahim İzgi tarafından kuruldu.

Ella Mimarlık Dekorasyon Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ella Mimarlık Dekorasyon Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Esra İzgi ve Leyla Özge Şirin ortaklığında kuruldu. 

Günden İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Günden İnşaat Malzemeleri İmalat Uluslararası Yolcu Ve Yük Taş.Tur. İth.İhr.Sanayi Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Bahçelievler’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk İzgiş tarafından kuruldu.

İzgi Construction Mimarlık Mühendislik Mühendislik İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzgi Construction Mimarlık Mühendislik Mühendislik İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Gürkan İzgi ve Özer Şentürk ortaklığında kuruldu. 

Bülent Ecevit'in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Yeni bir biyografi, tam on yıl evvel 5 Kasım’da kaybettiğimiz siyasi lideri, zaferleri ve yenilgileriyle tartışmaya açıyor. Ayrıca küllenmekte olan bir konuyu da hatırlatıyor: Ecevit’in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Ahmet Küçükbay kimdir?

Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlayan kişi olarak tanınan Küçükbay Grup'un CEO'su Ahmet Küçükbay kimdir? Ahmet Küçükbay bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Ahmet Küçükbay biyografi...

İzmir Torbalı'da inşaat sektörü hız kesmiyor!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Erdal İzgi bugünkü yazısında İzmir Torbalı'daki yatırımları, projeleri ve inşaat sektörünü anlattı. İzgi, Torbalı TOKİ Konutları'na 15 bin başvuru geldiğini belirtti.

Gayrimenkul yatırımı para kazanmanın en kolay yolu!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Erdal İzgi bugünkü köşe yazısında yatırımın nasıl gerçekleştiğini, kentsel dönüşüm amacını ve gayrimenkul alım satımını anlattı. İzgi, ''Gayrimenkul yatırımı para kazanmanın en kolay yolu'' dedi.

Utarit İzgi biyografi Haberi

Utarit İzgi biyografi

Utarit İzgi kimdir?

Utarit İzgi, 1920 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve Güzel Sanatlar Akademisi Y. Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Akademi'nin Mimarlık Bölümü'nde Yapı dersi ve proje asistanlığına atandı, birkaç yıl sonra ayrıca İnce Yapı dersi asistanlığıyla da görevlendirildi. İ.T.ü. Mimarlık Fakültesi Yapı Kürsüsü'nde yeterlilik tezi hazırlayarak asistanlık devresini tamamladı. Sırasıyla İnce Yapı, Mimari Proje atölyesi ve Y. Dekoratif Sanatlar Bölümü İç Mimarlık atölyesi hocası olarak çalışmalarını sürdürdü. 


Bir devre Y. Mimarlık Bölümü Başkanlığı yapan Prof. Utarit İzgi, Akademi ve Mimarlar Odası temsilcisi olarak ulusal ve uluslararası mesleki seminer, panel, sempozyum ve kongrelere katıldı. Bu faaliyetleri ile ilgili tebliğleri ve Akademi, Mimarlık, Yapı, Tasarım Dergilerinde yer alan makaleleri dışında D.G.S.A. tarafından yayınlanan "Pencere, Hafif Bölmeler ve Yardımcı Koruyucular" başlıklı...