09 / 05 / 2024

Uygulama projesi anlamı

Uygulama projesi anlamı

Uygulama projesi nedir? Uygulama projesi nasıl çizilir? Merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi incelebilirsiniz...

KİPTAŞ Karanfilköy projesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

KİPTAŞ Karanfilköy projesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 560 bağımsız birim yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci uygulama etabında 560 bağımsız birimin yıkımı gerçekleşti.

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi imar planı askıda!

Bakırköy - Bağcılar ilçeleri, İDO - Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale! 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı dahilinde uzlaşma sağlanamayan hak sahiplerinin taşınmazları, uzlaşma sağlanan hak sahiplerine satılacak.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale 17 Mart'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı için ihale tarihi 17 Mart olarak belirlendi. 

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi için yeni ihale 10 Aralık'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kayseri’nin en prestijli projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı bloklarından D blokun yapım ihalesi 10 Aralık Perşembe günü saat 11:00’de yapılacak. 

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi için yeni ihale!

Kayseri'de Sahabiye kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2. uygulama etabı bloklarından A4 blokun yapım ihalesi gerçekleştirildi. 

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Uygulama Etabının temeli atıldı!

Çalışmalarına devam eden Kayseri Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Uygulama Etabının temel atma çalışmasına katılarak, yeşili ve çevreyi önemseyen bir anlayışla 350 bin metrekarelik inşaat alanında azaltmaya gittiklerini söyledi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 6. etabın ilk harcı döküldü!

Türkiye’de kamu tarafından başlatılan ve her anlamda modern güvenli kent beklentisini karşılayan tek uygulama olan Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, etap etap büyüyerek umutları ve hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sancaktepe Şehir Hastanesi için yeni ihale!

4 bin 300 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin uygulama projesi için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yeniden ihaleye çıkılıyor...

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Uygulama projesi anlamı Haberi

Uygulama projesi anlamı

Uygulama projesi nedir? 

Uygulama projesi, ön proje ve kesin proje çizimlerinin son aşamasını ifade ediyor. Uygulama projesinde çizilen her çizginin, yazılan her yazının ve konan her ölçünün bir elemanı ortaya çıkarıyor.


Tatbikat projesi olarak da ifade edilen uygulama projesi bir başka ifade ile, yapının inşa edilebilmesi için, statik projesinin tüm İnşai ölçülerini, tesisat projesinin inşaatı etkileyen bütün elemanlarını, imalat detaylarına uygun ölçü ve karakterde mimari elemanlarını, detaylarla ilgili referanslarını ve tüm detayları çizim teknikleri ile eksiksiz içeren, gerekli bütün ölçülerin ve malzemelerin yazıldığı; büro ve şantiyede her türlü çalışma ve imalat aşamasında kullanılabilecek nitelikte ve kolayca anlaşılabilir çizim tekniği ile hazırlanan projeler olarak karşımıza çıkıyor.


Uygulama projesi ölçekleri

Uygulama projeleri genellikle 1/50, 1/20, 1/10, 1/5, 1/1 ölçekler ile hazırlanıyor. Uygulama projeleri iki bölüm...