06 / 05 / 2024

uzaya turistik yolculuk

uzaya turistik yolculuk

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi.

Nuri Ersoy: Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz. Yeni hedefimiz ise Türkiye'de tren turizminin popülaritesini artırmak ve bu konsepti başka şehirlerimize de yaymak" şeklinde konuştu.

Turistik Doğu Ekspresi'nde ilk sefer günü belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 25 Şubat'ta yaptığı açıklamasında, "Doğu Ekspresi amacı dışında kullanılıyor" diyerek turizme hizmet edecek yeni bir treni hizmete alacaklarını açıklamıştı. "Turistik Doğu Ekspresi" ilk seferini 29 Mayıs'ta yapacak.

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi  bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Adil Akbaşoğlu  tarafından kuruldu. 

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Batı Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te Mehmet Sağın tarafından kuruldu. 

İstanbul-İzmir arası yolculuk süresi kısalıyor!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayan 49 kilometrelik Kemalpaşa-Saruhanlı etabında yolculuk başladı...

Orçun Oğlakcıoğlu'nun “Yolculuk” kitabı çıktı!

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. ortağı, iş insanı Orçun Oğlakcıoğlu’nun, ikinci kitabı Yolculuk Martı Yayınları’ndan çıkarak kitapçılarda yerini aldı.

Bos Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bos Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Tekin tarafından kuruldu. 

Orçun Oğlakcıoğlu, “Yolculuk” kitabını imzalıyor!

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. ortağı, iş insanı Orçun Oğlakcıoğlu’nun, 2. kitabı Yolculuk’un imza günü, 18 Kasım 2018 Pazar günü 14.00 – 15.00 saatleri arası Martı Yayınları standında yapılacak.

Nish Turistik Servisler Anonim Şirketi kuruldu!

Nish Turistik Servisler Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Calibe Didem Önen tarafından kuruldu. 

Setur Servis Turistik Anonim Şirketi Nişantaşı Seyahat Acentesi Şubesi açıldı!

Setur Servis Turistik Anonim Şirketi Nişantaşı Seyahat Acentesi Şubesi bugün Şişli'de 9 milyon 314 bin 759 TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 200 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Yg Turistik Yatırımları Ve İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yg Turistik Yatırımları Ve İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

uzaya turistik yolculuk Haberi

uzaya turistik yolculuk

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi. 2023 yılı için hedeflenen 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir rakamlarının çok daha önce yakalanacağını vurgulayan Ulusoy, turizmin mevsimsellik etkisinden kurtararak, 12 aya yayılmasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'de tur operatörlüğü sektörünün hızla geliştiğini söyleyen vurgulayan Ulusoy, değişen ve gelişen teknolojinin tüketicilere turlar konusunda esnek alternatifler sunduğunu ifade etti. Ulusoy, "Ancak B teknolojideki gelişim ne kadar artarsa artsın seyahat acentelerinin öneminin kaybolmayacağı, aksine artacağını düşünüyoruz. 


Nitekim Almanya gibi internet kullanımı ve turizm endüstrisi bizden daha gelişmiş bir ülkede bile son aylarda klasik seyahat acentelerinin sayısında artış yaşanmaya başladığını gözlemliyoruz" diye konuştu. Türkiye'de seyahat acentesi sayısının 8...