30 / 04 / 2024

uzlaşma daveti alındığında ne yapılır

uzlaşma daveti alındığında ne yapılır

İstimlak bedelinin taşınmazın gerçek değerinden düşük kalması durumlarında İstimlak Uzlaşma komisyonu ile görüşmeler yapılabiliyor. Bu süreçte kişiye gönderilen istimlak uzlaşma daveti nedir? Uzlaşma daveti alındığında ne yapılır?

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta süren davada yargıç tarafından verilmiş olan "konuşma yasağı" askıya alındı.

Fındık alımında TMO fiyatları kaç TL oldu? İşte güncel TMO fındık alım fiyatları 

Güncel fındık alım fiyatları Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve serbest piyasada işlem gören fındıklar için belli oldu. TMO fındık alım fiyatları Ağustos ayı içerisinde hasadı gerçekleştirilen fındıklar için açıklandı. İşte fındık alımında güncel fiyat listesi...

2023 TYP kadro müjdesi! TYP alımları ne zaman başlayacak? Merakla bekleniyordu! TYP alımlarında son dakika!

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in son açıklamalarıyla tekrar gündeme taşındı Peki TYP alımları ne zaman başlayacak? Merakla bekleniyordu! TYP alımlarında son dakika!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı...

2020'nin ilk 6 ayında 156 yatırım projesi teşvik kapsamına alındı!

2020'nin ilk yarısında başta imalat sanayi olmak üzere eğitim, sağlık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek 156 yatırım projesi de teşvik kapsamına alındı.

Emlak Konut GYO Taşdelen projesinin yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, "İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında toplam 462 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 7 Mayıs tarihinde alındı.

Akkuyu inşaatında çalışan ve Rusya'ya dönen kişiler karantinaya alındı!

Akkuyu nükleer santralinin inşaatında çalışan ve Sosnovıy Bor şehrine dönen kişiler karantinaya alındı...

DAP Nişantaşı'nda 93 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO güvencesi ile DAP Yapı tarafından inşa edilecek DAP Nişantaşı projesinde 93 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı...

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Palmali Grubu’nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı.

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

Bakan Turhan, Kanal İstanbul'da etüt proje çalışmaları kapsamında zemin etüdü, hidrolojik çalışmalar, çevre araştırmaları, ekosistem, orman, işletme ve yer altı suları, ekonomik analizi araştırmalarının yapıldığını, 6 üniversiteden teknik destek alındığını söyledi...

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi onarıma alındı!

3 yıl önce hizmete açılan Düzce Belediyesi Kültür Merkezi onarıma alındı. Merkezde bakım-onarım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Erdal Arıkan: İmarda radikal kararlar alındı!

İmar alanında radikal kararlar alındığını kaydeden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, imarda hiçbir yanlış uygulamanın hayata geçmesine izin vermediklerini kaydetti.

uzlaşma daveti alındığında ne yapılır Haberi

uzlaşma daveti alındığında ne yapılır

İstimlak uzlaşma daveti nedir?

İstimlak ile, devlet veya kamu tüzel kişilerinin yetkisi dahilinde, özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor.


Söz konusu istimlak işleminde, istimlak bedelinin taşınmazın gerçek değerinden düşük kalması durumlarında İstimlak Uzlaşma komisyonu ile görüşmeler yapılabiliyor. Bu süreçte taşınmaz sahibine istimlak uzlaşma daveti gönderiliyor. Peki, uzlaşma daveti alındığında ne yapılır?


Uzlaşma davetini aldığınızda ne yapacaksınız?

Uzlaşma daveti alındığında ne yapılması gerektiği, İstimlak İşleri Rehberinde açıklanıyor. 


Uzlaşma komisyonu ile ilk görüşmeyi yapmak üzere  İstanbul  Büyükşehir Belediyesinin Saraçhanede bulunan Merkez binasının 3. katında yer alan ilgili Kamulaştırma Şefliğine başvurabilirsiniz.

Taşınmaz;

Eminönü, Fatih, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Eyüp, Kağıthane ilçelerinde ise Beyoğlu yakası kamulaştırma Gülay Birsen Tokgöz ile ( Oda no: 317 Tel: 455 21 79- 455 21 96)

Adalar, Beykoz,...