04 / 05 / 2024

Uzun süredir işlem görmemiş taşınmazlar

Uzun süredir işlem görmemiş taşınmazlar

2017 yılı Ocak – Ekim döneminde Türkiye’de 2 milyon 96 bin 616 satış gerçekleştirildi. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı çok uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken dikkatli olmak gerektiğini söylüyor.

Uzun süredir yatırımcısını güldürmeyen hisseler! Eğer sizin de elinizde bu hisselerden varsa aman dikkat!

Sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da uzun süredir yatırımcısını güldürmeyen hisseler de yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte o hisseler...

Borsada ralli için tarih verdi! Altın için ‘alım fırsatı’ dedi

Seçimlerin ardından altın ve dolarda gerileme başlarken, gözler Borsa İstanbul’a çevrildi. Uzun süredir ralli bekleyen yatırımcısı için Ekonomist Filiz Eryılmaz borsada yükselişin başlayacağı tarihi açıkladı. Altın için yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

Avrupakent GYO borsada tavan bozdu! İlk işlem gününde yüzde 8 düştü!

Avrupakent GYO 13-14-15 Aralık'ta gerçekleştirilen talep toplama sürecini tamamladı. Şirket, Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "AVPGY" koduyla işlem görmeye başladı. Ancak Avrupakent GYO’nun fiyatı ilk işlem gününde yüzde 8 düştü.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan duyuru ile beraber İstanbul'da bugün su kesintisi yaşayacak ilçeler bildirildi. Uzun süreli yapılacak su kesintisi için vatandaşlar önlem almaları için uyarıldı. İşte haberin detayları...

2000 2005 2010 girişlilere SGK’dan müjde: Emekli olma tarihlerinde değişiklik yapıldı

Uzun süredir gündemde olan emeklilik konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu, iş hayatına yeni başlayan vatandaşların emekliliklerinde yaş ve prim ödeme tarihi güncelledi. Bu yeni düzenlemeler ile vatandaşlar ne zaman emekli olabileceğini hesaplayabiliyor.

Tüm çiftçiler, uzun bir bekleyişin ardından sonunda bekledikleri haberi aldılar!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin büyük bir heyecanla beklediği ödemeler hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Yumaklı, tüm ödemelerin hesaplara aktarıldığını duyurdu. Çiftçilerin uzun süredir beklediği bu ödemeler gerçekleşti. Eğer çiftçiyseniz hesabınızı kontrol edin...

Apple Watch Series 9 tanıtıldı! İşte detaylar

ABD merkezli teknoloji devi Apple, uzun süredir beklenen Wonderlust etkinliği kapsamında teknoloji dünyasına çarpıcı yenilikler sunuyor...

İstanbul'da sıkı denetim! 7 günde 35 bin 988 sürücüye cezai işlem uygulandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 3-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 35 bin 988 sürücüye cezai işlem uygulandığı kaydedildi.

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

Bien, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı! Yatırımcılar dikkat, işte Bien’in yatırım planları!

Seramik sektöründe faaliyet gösteren Bien, talep toplama sürecinin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Yüzde 20 hissesini halka açan şirketin halka arz büyüklüğünün ise 3,1 milyar lira olarak gerçekleştiği belirtildi.

Yenilikçi tasarımıyla Huawei Mate X3 Türkiye'de satışta:  Katlanabilir telefon dünyasına yeni bir soluk!

Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X3, Türkiye'de sonunda satışa sunuldu. Uzun süredir merakla beklenen bu telefonun özellikleri ve fiyatı da artık belli oldu. Türkiye'de Huawei Mate X3'ü satın almak isteyenler için seçenekler mevcut.

Uzun süredir işlem görmemiş taşınmazlar Haberi

Uzun süredir işlem görmemiş taşınmazlar

2017 yılı Ocak – Ekim döneminde Türkiye’de 2 milyon 96 bin 616 satış, 9 bin 123 bağış, 21 bin 811 taksim, 323 bin 796 intikal, 315 bin 360 şahsi ipotek işlemi yapıldı. 

Tapu müdürlüklerinde iş hacmi sayısının 80 binleri aştığı kaydedildi. Bu noktada sahte kimlik, vekalet ve veraset ilamları ile işlemlerle de karşılaşıyor. 

 
Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili açıklama yaparak “Çok uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Mal sahibinin yurt dışında ve şehir dışında olduğu, miras olarak ilgisiz kalan taşınmazlar dolandırıcılar tarafından ucuz fiyatlar ve sahte evraklar ile satışa çıkarılıyor. Uygun fiyatla alım yaptığını düşünen alıcılar ise mağduriyet yaşıyor. Taşınmaz için açılan tapu iptal davaları ile taşınmazları kaybettikleri gibi...